Medic celebru din România: „De ce, ieri, în România, au murit de COVID de două ori mai mulți oameni decât au murit, împreună, în Polonia, Croația și Ungaria?”
Voichiţa Lăzureanu, fostul director al Spitalului Victor Babeş din Timișoara, acuză Guvernul că nu a luat suficiente măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. Medicul spune că cei de oa guvernare „au fost preocupați să fure decât să testeze”.
„Din păcate, deși aveau modelul țărilor care au fost înaintea noastră în pandemie, nu am reușit să împlementăm decât o parte dintre măsuri și acelea majoritar coercitive.
Nu am fost suficient de deschiși încât să fim proactivi, să testăm și aceasta este marea nemulțumire a corpului medical.
La fel se întâmplă și acum cu copiii și cu profesorii, la fel se întâmplă și cu universitățile, la fel se întâmplă și cu oamenii veniți din concediu.
„E clar că acum vorbim de transmitere de comunitate”
Era extrem de simplu, la reînceperea serviciului să fie testați, să fie supravegheată cumva circulația virusului în comunitate, pentru că e clar că acum vorbim de transmitere de comunitate, nu mai este ca atunci, la începutul pandemiei, când trebuia să fii contact cu cineva care a venit de afară”, a spus Voichiţa Lăzureanu, fostul director al Spitalului Victor Babeş din Timișoara, la Antena 3.
„Măsurile de la început au fost foarte bune, de lockdown, de stare de urgență”
Acesta mai spune că măsurile din primăvară au fost bune, dar nu suficiente!
„Măsurile de la început au fost foarte bune, de lockdown, de stare de urgență. Dar ulterior, de la starea de urgență la trecerea la starea de alertă, toate aceste măsuri, în afară de cele coercitive, de mască, de distanțare fizică și evident spălatul pe mâini, nu s-au mai luat, din păcate, niciun fel de măsuri de testare
Luni întregi au fost ocupați să fure în loc să testeze. Iar azi sunt ocupați cum să adune voturi în loc să dea măștile promise categoriilor vulnerabile.
Iar presa pune întrebarea la care Ministerul Sănătății continuă să tacă: de ce, ieri, în România, au murit de COVID de două ori mai mulți oameni decât au murit, împreună, în Polonia, Croația și Ungaria?”, mai spune medicul.