Medicul Amin Zahra, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, spune că imaginea unui cuplu aflat în UPU, care împărțea aceeași mască de oxigen, i-a rămâs întipărită în minte. „Dacă nu ştiţi cum arată iadul, mergeţi în UPU şi o să-l vedeţi!”
„Dacă nu ştiţi cum arată iadul, mergeţi în UPU şi o să-l vedeţi! După garda de ieri (luni – n.r.), am rămas cu o amintire pe care nu am cum să o uit prea curând… Este imaginea unui cuplu aflat în UPU, care împărţea aceeaşi mască de oxigen”, spune dr. Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Medicul precizează că tot ce poți vedea în ochii colegilor lui, pe lângă oboseală, este sentimentul de neputință.
„Dacă prin tot haosul acela reuşeşti să ai contact vizual cu un coleg, tot ce poţi să citeşti în ochii lui este, pe lângă oboseală tot mai accentuată, neputinţa!!! Încă nu este târziu să ne daţi şi voi o mână de ajutor!!!”, spune medicul.
Aceasta spune că oamenii care țin la sănătatea lor au două variante: „Îţi faci un test rapid sau PCR şi te asiguri că nu ai simptome, că eşti negativ. Îţi faci şi o programare la un centru de vaccinare şi încerci să intri în contact cu cât mai puţine persoane, până îţi faci vaccinul, chiar şi după! România, trezeşte-te!”, a mai spus medicul.
În România nu mai există niciun loc liber în secțiile ATI pentru bolnavii COVID-19, marți, în ziua în care autoritățile sanitare au raportat un număr-record de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, de peste 15.000 de cazuri identificate în doar 24 de ore.
„Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, potrivit datelor din Alerte.ms citate de sursele GÂNDUL.
Surse oficiale precizează că la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București.