Prima pagină » Coronavirus » Medic grec: „Nu ştiu de ce România nu e în lockdown. Trebuie luate măsuri drastice”

Medic grec: „Nu ştiu de ce România nu e în lockdown. Trebuie luate măsuri drastice”

Medic grec: „Nu ştiu de ce România nu e în lockdown. Trebuie luate măsuri drastice”

Un medic grec este surprins că România nu se află în lockdown general, deși numărul de cazuri de COVID-19 a crescut alarmant. „Am rămas uimit să văd 18.000 de cazuri”, spune doctorul Nikos Koudounis.

Medicul a vorbit la Aleph News despre situaţia epidemiologică din România.

„Nu ştiu de ce nu există un lockdown general”, a spus el.

„Am rămas uimit să văd 18.000 de cazuri. Nu ştiu cum de ţara voastră nu este în lockdown general. Noi am luat această măsură la 5.000 de cazuri. Trebuie luate măsuri drastice dacă guvernul nu vrea să facă un lockdown general. Aceste măsuri drastice trebuie să înceapă de la cadrele medicale. Toate asistentele, toţi doctorii care nu sunt vaccinaţi trebuie daţi afară. Acum ţara are nevoie de luptători, de doctori de război. Dacă nu se ia această măsură, focarele de infecţie vor fi în spitale”, a spus medicul.

De asemenea, dr. Adrian Marinescu spune că până în momentul în care vom ajunge să convieţuim cu virusul vor fi săptămâni grele.

„Trebuie să salutăm că avem un trend ascendent care are loc pe partea de vaccinare, dar rezultatele nu se vor vedea imediat. A sta pe un câmp de luptă şi să ai multe pierderi până când ajungi să ai protecţie mare nu e o soluţie. Până vom ajunge să convieţuim cu virusul vor fi săptămâni grele. Ne aşteptăm ca la începutul lui noiembrie să înceapă o curbă descendentă, dar nu se va întâmp-la peste noapte şi vom avea aceeşi presiune asupra sectorului medical”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Aleph News.

Aproape 300 de localități din România înregistrează rate de infectare mai mari sau egale cu 10 la mia de locuitori

Marți, 19 octombrie, 294 de localități din țară înregistrează rate de infectare de cel puțin 10 la mia de locuitori, potrivit datelor făcute publice de către autorități.

Este vorba de 57 de localități din mediul urban (municipii și orașe) și de 237 de comune.

Ca în zilele anterioare, orașul Bragadiru din Ilfov are cea mai mare rată de infectare dintre localitățile din mediul urban (20,33 la mia de locuitori).

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele