Prima pagină » Coronavirus » Medic, mărturisiri de la ATI: Din păcate locurile se eliberează când pacienții pierd lupta cu Covid-19. Care este categoria de bolnavi cu un risc crescut de a ajunge la Terapie Intensivă

Medic, mărturisiri de la ATI: Din păcate locurile se eliberează când pacienții pierd lupta cu Covid-19. Care este categoria de bolnavi cu un risc crescut de a ajunge la Terapie Intensivă

Medic, mărturisiri de la ATI: Din păcate locurile se eliberează când pacienții pierd lupta cu Covid-19. Care este categoria de bolnavi cu un risc crescut de a ajunge la Terapie Intensivă

Mangaerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, explică cum stă situația la Terapie Intensivă, unde din nefericire locurile se eliberează când pacienții în stare gravă pierd lupta cu boala. 

Un pacient de 42 de ani, victimă a unei forme severe a coronavirusului a murit după ce a fost internat la ATIla Marius Nasta. Duminică, alte două persoane au decedat la Terapie Intensivă, iar aceasta este crunta modalitate perin care se eliberează locurile pentru noii pacienți, spune managerul Intitutului.

„Persoana de 42 de ani am pierdut-o. Asocierea acestei infecții grăbește finalul vieții pentru pacienții care, chiar dacă au alte comorbidități, cu siguranță durata lor de viață putea să fie mai mare”, a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

În acest moment, la Terpaie Intensivă la Institutul „Marius Nasta” s-au eliberat locuri, dar nu pentru că pacienții s-au făcut bine. În spital, la „suspecți”, duminică seara exista un singur loc, iar la „confirmați” șapte locuri.

Categoria de pacienți cu un risc aparte de a ajunge la ATI

Astăzi s-au mai făcut alte două locuri în terapie, tot la fel. Din păcate, locurile în terapie, atunci când vorbim de terapia pacientului cu COVID, de cele mai multe ori, se fac prin pierderea pacienților”, a arătat Beatrice Mahler.

Medicul precizează că un risc aparte îl are asocierea bolii Covid-19 cu obexitatea:

„Noi la toți pacienții pozitivi le facem scanare CT și nu de puține ori am avut surpriza să avem leziuni pulmonare bilaterale, care duc pacientul către o formă moderată de boală și care au apărut pe fondul unei simptomatologii destul de minime. În cadrul obezității avem un mecanism de restricție, adică incapacitatea plămânului de a respira eficient, la care se adaugă și alte complicații induse de obezitatea în sine. Acești pacienți au un risc crescut de infecție cu SARS-CoV-2 și mai mult decât atât, un risc de a ajunge în terapie intensivă mai mare decât ceilalți pacienți”, a spus Beatrice Mahler.

Autor