Printre sechelele pe care medicii le-au descoperit la pacienţii care au avut coronavirus se află și problemele respiratorii și neurologice. Medicul Gabriel Mogoş consideră că tratamentul cu ozon este bun pentru recuperarea organismului după infectarea cu COVID-19.
Unul dintre cei 25 de pacienți cu sindrom post-COVID care fac terapia cu ozon este și Mihai Flueran. El a fost internat 10 zile, cu o formă gravă de COVID. De când a început ozonoterapia, saturaţia lui de oxigen a ajuns la 98%, relatează Alephnews.ro.
Mihai Flueran, pacient: „În primele două săptămâni după ce am venit din spital mi s-a recomandat să stau la pat, să dorm, să mănânc şi altceva să nu fac. Am stat în continuare, încă două săptămâni. Nu pentru că am vrut eu, ci pentru că eram obosit. Eram epuizat.(…) Sunt la a opta şedinţă. A opta şedinţă, dar sunt mult mai ok. Deja conduc.”
Medicul Gabriel Mogoş folosește ozonoterapia şi ca tratament complementar pentru COVID-19 de la începutul pandemiei, iar de 13 ani tratează astfel pacienții din clinica sa din Craiova.
Gabriel Mogoş, vicepreşedintele Societăţii Române de Ozono-Terapie: „Practic, noi asta facem, administrăm oxigen cu ozon organismului şi-l ajutăm să refacă rezerva de oxigen. (…) Este un puternic virustatic. Este un puternic bactericid. De asemenea, îmbunătăţeşte foarte mult calitatea şi fluidizează sângele. Ştim că discutăm şi de microtromboze. “
Prima doză a vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech are o eficiență de 85%, potrivit unui studiu realizat în Israel și publicat în revista The Lancet.
Studiul se bazează pe datele oferite de 7.000 de cadre medicale care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu acest ser la Centrul Medical Sheba din Israel, informează agenția de presă Mediafax.
Cercetătorii au constatat, în urma analizării datelor, o reducere de 85% a cazurilor simptomatice de COVID-19 la 15-28 de zile de la administrarea primei doze.
De asemenea, numărul total de infecții, incluzând și cazurile asimptomatice, a scăzut cu 75%, potrivit aceleiași cercetări.