Prima pagină » Coronavirus » Medicii germani de la ATI cer un lockdown sever, pentru „a preveni suprapopularea unităţilor de terapie intensivă”

Medicii germani de la ATI cer un lockdown sever, pentru „a preveni suprapopularea unităţilor de terapie intensivă”

Medicii germani de la ATI cer un lockdown sever, pentru „a preveni suprapopularea unităţilor de terapie intensivă”
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Medicii germani de la secţiile de terapie intensivă trag un semnal de alarmă, spunând că singura soluţie pentru a se evita supraaglomerarea spitalelor, în contextul celui de-al treilea val de infectări cu noul coronavirus, este un lockdown sever de două săptămâni.

Este nevoie de o combinaţie de lockdown strict, vaccinări şi testări pentru „a preveni suprapopularea unităţilor de terapie intensivă”, a declarat şeful Asociaţiei interdisciplinare germane pentru terapie intensivă şi medicină de urgenţă, Christian Karagiannidis, citat de cotidianul Rheinischen Post, potrivit Agerpres.

El le-a cerut politicienilor să oprească măsurile de relaxare plănuite, din cauza creşterii rapide a numărului de cazuri.

Le cer politicienilor să nu îi abandoneze pe angajaţii din spitale”, a adăugat Karagiannidis.

Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor a raportat, sâmbătă, cea mai ridicată rată de incidenţă – pe şapte zile – la 100.000 de locuitori, de la mijlocul lui ianuarie, 124,9. Cu o zi în urmă aceasta era de 119,1.

Confuzia din strategia Berlinului de combatere a pandemiei a dus la neînţelegeri între premierii celor 16 landuri din Germania. Unii refuză să accepte planul de a reveni la restricţii mai dure, acolo unde rata infectărilor rămâne relativ scăzută.

Un sondaj realizat de postul de televiziune ZDF relevă că 36% susţin o înăsprire a măsurilor, în timp ce 31% sunt în favoarea menţinerii actualelor restricţii.

Numai un sfert dintre participanţii la sondaj au spus că vor o relaxare a măsurilor.

Germania, dispusă în continuare să folosească vaccinul rusesc Sputnik V dacă acesta va fi autorizat

Germania a reafirmat, vineri, că este dispusă să folosească vaccinul rusesc Sputnik V, dacă acesta va fi aprobat pentru a fi utilizat în Uniunea Europeană (UE).

Reafirmarea dorinței de utilizare a Sputnik V vine în contextul în care Franța a descris serul ca fiind un „instrument de propagandă” al Moscovei, informează site-ul agenției Agerpres, care citează AFP.

Rusia nu se așteaptă ca vaccinul său să fie autorizat prea curând în UE

Rusia nu este foarte încrezătoare, însă, că vaccinul său împotriva COVID-19 va fi aprobat prea curând în UE. Anunțul a fost făcut de Fondul Suveran rus (RDIF), în contextul în care serul dezvoltat în Rusia a intrat în procedura de evaluare a Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Până în prezent, Ungaria, Cehia și Slovacia au comandat, primit sau deja au început imunizarea cu Sputnik V, cu toate că acesta nu a fost încă aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și