Prima pagină » Coronavirus » Medicul Radu Țincu de la Spitalul Floreasca trage un semnal de alarmă și spune că sistemul medical este în pragul distrugerii

Medicul Radu Țincu de la Spitalul Floreasca trage un semnal de alarmă și spune că sistemul medical este în pragul distrugerii

Medicul Radu Țincu de la Spitalul Floreasca trage un semnal de alarmă și spune că sistemul medical este în pragul distrugerii

Medicul Radu Țincu de la Spitalul Floreasca este de părere că preluarea cazurilor de COVID de către toate spitalele din țară ar duce la un colaps al sistemului sanitar. Această politică ar distruge sistemul sanitar, avertizează medicul de la Terapie Intensivă.

„Văd că se vehiculează în spațiul public ideea distribuției pacienților cu coronavirus în celelalte spitale, văd că se pregătește o capacitate de 10% din fiecare spital pentru pacienții cu coronavirus. Consider că această politică va distruge sistemul medical printr-o contaminare masivă a spitalelor.

Radu Țincu: „Pacienții infectați ar trebui să fie cantonați în aceeași unitate sanitară”

Cred că, dimpotrivă, pacienții infectați ar trebui să fie cantonați în aceeași unitate sanitară, să nu fie distribuiți prin toate spitalele țării, astfel încât să ne asigurăm că sistemul medical nu va fi contaminat în curs de câteva săptămâni.

O astfel de contaminare va afecta personalul medical și va fi scos din funcțiune, și asta într-un sistem medical fără personal suficient”, a declarat medicul Radu Țincu pentru psnews.ro.

România continuă trendul asccendent în ceea ce privește evoluția pandemiei!

Peste 4.000 de noi cazuri la ultima raportare

Joi au fost raportate 4.013  de cazuri noi de COVID-19 din 29.646 teste efectuate în 24 de ore. Alți  73 de români au murit din cauza COVID-19, în timp ce la terapie intensivă sunt internați  721 de pacienți, un nou număr record. În Capitală se înregistrează un nou record de infectări – 777.

Până joi, 15 octombrie, pe teritoriul României au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele