Mesajul tranşant al unui medic pentru cei care refuză să se vaccineze anti-COVID: „Habar n-aveţi câte chimicale înghiţiţi zilnic sau respiraţi!”
Medicul Paul Ichim este şeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Judeţean Galaţi, intrată în carantină la sfârşitul lunii noiembrie, după ce mai multe cadre medicale s-au infectat. Doctorul a afirmat într-o postare pe Facebook că se va vaccina anti-COVID şi le-a transmis un mesaj dur celor care refuză vaccinarea: „Habar n-aveţi câte chimicale înghiţiţi zilnic sau respiraţi”, scrie medicul Ichim.
Medic: „Habar n-aveţi câte chimicale înghiţiţi zilnic sau respiraţi”
Mă tot întreabă lumea dacă ar fi cazul să ne vaccinăm pentru acest COVID. N-am să-mi pun moaca în chenare şi să postez mesaje „şi eu mă vaccinez”, nu-i genul meu, o fac şi gata. (…) Dragilor, dacă este să dea nu ştiu ce molime în voi, din alea cu tot felul de afectări genetice, există un ocean de produse în care ne bălăcim zilnic, ce pot induce aceste lucruri, cel puţin în vestita mare crăpelniţă ritualică de iarnă. Habar n-aveţi câte chimicale înghiţiţi zilnic sau respiraţi”, a spus medicul Paul Ichim.
Mai mult, medicul spune ironic că Galaţiul nu figurează printre oraşele care primesc a doua tranşă de vaccin, afirmând că „în Moldova unele lucruri se pot finaliza mai bine pe beţie sau mahmureală”.
„Pentru concidatinii nedumeriţi, staţi linistiţi, a doua tranşă de vaccin care vine în ţară ar fi astăzi şi nu va fi distribuită în niciun caz acestei zone „minore”. Probabil au aflat că în Moldova unele lucruri se pot finaliza mai bine pe beţie sau mahmureală, aşa că ciocniţi clondire şi de san’ Vasile”, a scris medicul gălăţean.
Medicul Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș” din București, a declarat, marți, la TVR, că noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Britanie este cu siguranță aproape de România, motivând că „nu a fost stopată clar și foarte sigur circulația persoanelor”, explică medicul.
Imbri: „Să nu ne așteptăm acum ca în mai, iunie să fim liberi”
Să nu ne așteptăm acum ca în mai, iunie să fim liberi. Pentru că vaccinarea se întinde pe o perioadă destul de mare de timp, se speră probabil că un procent de 60 -70%, 80% să spunem din populația țării ar fi minunat, ar putea să fie vaccinată până spre sfârșitul anului, adică până în septembrie-noiembrie. (…) O scădere a numărului de îmbolnăviri nu o să vedem foarte repede și, din acest motiv, sunt cu masca aici și voi purta încă masca, poate că tot timpul în acest an”, a declarat Emilian Imbri.