După ce un tânăr de 34 de ani s-a vindecat de coronavirus și le-a mulțumit cadrelor medicale care l-au îngrijit, asistenta care s-a ocupat de el i-a transmis un mseaj prin care a făcut o comparație între atitudinea pacientului în momentul în care a ajuns la spital și atitudinea de acum, când îndeamnă la respnsabilizare. Asistenta medicală i-a mulțumit tânărului ofițer la marină că a înțeles că este o situație gravă și că s-a transformat într-un adult responsabil pe parcursul zilelor de spitalizare.
Asistenta medicală a mărturisit că bărbatul a fost primul pacient bolnav de COVID-19 pe care l-a îngrijit și a recunoacut că a întâmpinat dificultăți la început când tânărul avea „atitudinea unui copil răsfăţat”.
„În data de 13 martie 2020 eraţi primul meu pacient Covid-19 pozitiv cu care intram în contact, eu v-am recoltat probele biologice în acea dimineaţă ghinionistă pentru toată lumea.
Îmi amintesc de atitudinea unui copil răsfăţat care avea prea multe jucării şi dădea cu ele de pământ: >.
Atunci, am recapitulat împreună de câte ori intrasem eu: o dată să văd cum vă simţiţi / a doua oară să vă iau sânge + exudate / a treia oară să monitorizez funcţiile vitale (tensiune, temperatură, puls, saturaţie O2) / a patra oară să vă administrez tratamentul / a cincea oară să vă fac EKG… Recapitulând, am început şi eu să mă îngrozesc de câte ori intrasem, în condiţiile în care avem reguli să minimalizam cât mai mult posibil contactul cu acest virus, tocmai pentru a evita să ne îmbolnăvim şi noi, altfel, cine să mai trateze pacienţii?!
În fine, postarea dvs mi-a arătat că în numai 12 zile v-aţi transformat din copilul răsfăţat într-un adult responsabil şi că toată munca noastră nu a fost în zadar. VĂ MULŢUMIM pentru faptul că aţi înţeles în ce situaţie de război biologic ne aflăm! VĂ MULŢUMIM pentru îndemnul de mobilizare de pe site-urile de socializare, în vederea ajutorului personalului medical (pentru materiale de protecţie)! Pentru mulţi încă pare o joacă, dar se vor trezi la realitate în momentul când vor pierde pe cei dragi: părinţi/ bunici/ apropiaţi cu probleme mari de sănătate care, după cum vedeţi ce se întâmplă în lume şi la noi, nu vor avea prea multe şanse, ci doar CREDINŢA şi speranţa în NOROC. Aveţi grijă de dvs şi de cei dragi, fiţi responsabil în tot ceea ce trebuie să facem în aceste momente! Pentru că şi eu am navigat ca asistent medical, iubesc marea. De aceea, vă urez: vânt din pupa!“, a spus asistenta
Călin George, ofițer de marină, a postat pe Facebook un mesaj prin care le cere oamenilor să fie conștienți cu privire la gravitatea situației, să stea în casă și să doneze pentru a fi de ajutor în astfel de situații:
„Dragi prieteni,
Am fost declarat VINDECAT şi am fost externat după mai mult de 10 zile de spitalizare. Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut prin mesajele voastre de încurajare, a fost o încercare în viaţa mea şi a familiei mele, peste care am trecut cu bine. Vreau să mulţumesc cadrelor medicale în frunte cu doamna doctor, cadre medicale care au dat dovadă de curaj şi profesionalism, chiar dacă încă duc lipsă de echipamente de protecţie şi de o reală susţinere din partea clasei politice.
Urmează o perioadă de recuperare, după care voi încerca să vă împărtăşesc experienţa mea!
Închei cu o rugăminte din partea unuia care a simţit, atât fizic, cât şi psihic, ceea ce înseamnă o spitalizare în acesta perioadă foarte grea pentru sistemul nostru sanitar: STAŢI ÎN CASĂ, donaţi măcar 2 euro, bani pe care îi cheltuiaţi în aceste două săptămâni fără să vă daţi seama, nu realizaţi câtă nevoie de susţinere are nevoie sistemul de sănătate în aceste momente critice”, a scris pe Facebook Călin George.