Prima pagină » Coronavirus » Ministerul Educației: Peste 13.500 de elevi și 4.252 cadre didactice, diagnosticați cu COVID-19. 46 de unități școlare sunt închise

Ministerul Educației: Peste 13.500 de elevi și 4.252 cadre didactice, diagnosticați cu COVID-19. 46 de unități școlare sunt închise

Ministerul Educației: Peste 13.500 de elevi și 4.252 cadre didactice, diagnosticați cu COVID-19. 46 de unități școlare sunt închise

Peste 13.500 de elevi și 4.252 cadre didactice au fost diagnosticați cu COVID-19, iar 46 de unități de învățământ sunt închise din cauza numărului de infecții, la nivel național, anunță, miercuri, Ministerul Educației.

„La nivelul zilei de vineri, în unitățile de învățământ preuniversitar erau înregistrate, conform raportărilor inspectoratelor școlare: 1.3541 cazuri pozitive la elevi/preșcolari, 4.252 cazuri pozitive la personal și 2.882 clase cu activitatea fizică suspendată”, conform unei informări transmisă de Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, 46 unități școlare au activitatea fizică suspendată, ca urmare a numărului mare de infecții.

Ministrul Sănătății: La gradul de transmisibilitate al tulpinii Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că vârful celui de-al cincilea val al pandemiei de COVID-19 ar putea fi atins în perioada 10-15 februarie. El este de părere că „este aproape imposibil” ca o persoană sănătoasă, nevaccinată să nu se infecteze cu Omicron, având în vedere că este mai transmisibilă decât tulpinina anterioară, care este însă mai puțin patogenă decât Delta.

Ministrul a spus că nu se testează oricine, cu teste decontate de stat, ci persoanele care prezintă simptome ale bolii COVID sau persoane considerate contacţi direcţi ai unor persoane infectate.

Întrebat dacă este posibil ca România să se confrunte şi cu un al şaselea val al pandemiei de COVID, Alexandru Rafila răspunde că în biologie nu există lucruri imposibile.

„Eu niciodată nu mă hazardez să spun că din punctul de vedere al biologiei lucrurile sunt imposibile. Biologia este foarte surprinzătoare, câteodată”, susţine medicul.

Miercuri a început vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Aproape 30 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani au primit, în primele ore ale zilei de miercuri, dozele de vaccin pediatric, la Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din București. În total, în această primă zi a campaniei de imunizare a populației cu vârste sub 12 ani erau programați 48 de minori.

Prima tranșă de vaccinuri pediatrice – 114.000 de doze – a ajuns marți în România, fiind distribuite în Capitală și cele mai mari șase municipii din țară. Strategia autorităților are în vedere în stabilirea țintei de acoperire vaccinală a acestei categorii de vârstă reticența părinților, care trebuie să își dea acordul pentru administrarea serului.

Până în jurul prânzului, 28 de minori sub 12 ani s-au vaccinat la centrul înființat la Palatul Copiilor din Capitală, în prima zi a campaniei de vaccinare a acestei categorii de vârstă, potrivit medicului Cristian Radu, coordonatorul acestui centru.

Cel mai mulți au fost copii în vârstă de 8-9 și 11 ani, dar și un puști de cinci ani, și toți acceptat curajoși să fie înțepați în braț, într-un spațiu decorat special pentru ei, iar câțiva au primit și baloane. De joi, numărul celor programați este mai mare, a spus coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și