Prima pagină » Coronavirus » Municipiul Iași intră în scenariul verde privind rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ce restricții se vor ridica, de joi

Municipiul Iași intră în scenariul verde privind rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ce restricții se vor ridica, de joi

Municipiul Iași intră în scenariul verde privind rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ce restricții se vor ridica, de joi

Municipiul Iași intră joi, 28 ianuarie, în scenariul verde privitor la rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2, ceea ce înseamnă că urmează să fie reduse restricțiile aplicate în urmă cu două săptămâni.

Astfel, la miezul nopții de miercuri spre joi (27/28 ianuarie), expiră decizia Comitetului pentru Situații de Urgență (CSU) prin care în orașul Iași au fost instituite restricțiile specifice unei localități cu incidența mai mare de 1,5 la mia de locuitori, dar mai mică de 3 la mia de locuitori. În prezent, incidența în municipiul Iași este de 0,95 persoane infectate la mia de locuitori.

Ce restricții se vor ridica, de joi, în Iași

În acest context, începând de joi, vor fi permise activitățile cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în restaurante, cafenele, cinematografe, instituții de spectacole și săli pentru jocurile de noroc.

Totodată, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Operatorii economici de tipul restaurantelor și cafenelelor își vor putea desfășura activitatea în intervalul orar 06.00 – 23.00, iar operatorii economici care desfășoară activități de comerț și prestări servicii vor funcționa în intervalul orar 05.00 – 21.00.

Trei noi cazuri de infecție cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, confirmate în România! Două dintre ele sunt la Școala nr. 28 din Capitală

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, miercuri, că au fost depistate încă trei cazuri de infecție cu noua tulpină de SARS-CoV-2, fără a preciza – inițial – unde au fost diagnosticate aceste trei noi cazuri. Ulterior, secretarul de stat Andreea Moldovan a spus că două dintre cazurile noi sunt la Școala nr. 28 din Capitală.

Sunt încă trei teste de secvențiere pozitive de azi. Două dintre ele aparțin focarului din școală (Școala 28, din Capitală – n.r.). Un test pozitiv este la o persoană care nu aparține acelui focar. Este o persoană tânără. Am luat legătura telefonic cu dânsa. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu cu prietenul, de asemenea confirmat pozitiv. Urmează să se facă ancheta în focar”, a spus dr. Andreea Moldovan.

Medicamentul care face minuni împotriva Covid-19! A scăzut numărul deceselor cu peste 40% și a redus la jumătate cazurile de la ATI. Cât costă în România

Un nou medicament cu o eficienţă sporită în combaterea COVID-19 a fost descoperit în urma unui studiu efectuat de un institut medical din Montreal (cel mai mare oraș din provincia canadiană Quebec). Este vorba despre Colchicina, care a scăzut decesele cu 44%, iar numărul pacienţilor care au avut nevoie de ventilaţie mecanică s-a redus la jumătate.

Medicul român Alexandru Mischie, coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon, din Franţa, şi, totodată, preşedinte al grupului de lucru în cardiologie al International Society for Telemedicine and eHealth, a făcut publice în spațiul virtual rezultatele acestei cercetări: „Un nou studiu canadian, COLCORONA, desfăşurat de către Institutul Inimii din Montreal (The Montreal Heart Institute (MHI), face o descoperire majoră în tratamentul COVID-19.

Rezultatele studiului COLCORONA (4.488 de pacienţi diagnosticaţi pozitiv pentru COVID-19 printr-un test PCR nazo-faringian) au arătat că acest medicament (Colchicina) a redus cu 21% riscul de deces sau spitalizare la pacienţii infectaţi cu COVID-19, comparativ cu placebo.

În grupul de pacienţi trataţi cu colchicina s-au redus spitalizările cu 25%, a scazut necesitatea ventilaţiei mecanice cu 50% şi decesele au scazut cu 44%.

Ce este Colchicina și cât costă în România

Colchicina este un antiinflamator utilizat în tratamentul gutei, folosit pe scară largă şi, de asemenea, foarte ieftin. Costă aproximativ 9 lei, în România!

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele