Prima pagină » Coronavirus » Nemulțumiri în Israel! Medic specialist: „O singură doză Pfizer e mai puțin eficientă decât am crezut…”

Nemulțumiri în Israel! Medic specialist: „O singură doză Pfizer e mai puțin eficientă decât am crezut…”

Nemulțumiri în Israel! Medic specialist: „O singură doză Pfizer e mai puțin eficientă decât am crezut...”

Nachman Ash, coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel, a spus luni că administrarea primei doze de vaccin anti-coronavirus Pfizer oferă o protecție mult mai redusă decât se credea ințial.

Potrivit specialistului, mulți israelieni vaccinați s-au infectat cu Covid până să apuce și a doua doză de ser (rapelul).

O singură doză oare a fi „mai puțin eficientă decât am crezut”, a declarat Ash, potrivit The Telegraph, citat de stirileprotv.ro.

Rapelul crește eficacitatea vaccinului Pfizer la 90%, deci trebuie administrat neapărat.

A doua doză este esențială

30% din populația Israelului a primit deja vaccinul anti-COVID. Pe de altă parte, 40% din noile infectări se datorează noii tulpine a virusului, provenită din Marea Britanie.

Administrarea unei singure doze de vaccin reduce riscul de infectare cu 30-60%, potrivit unui studiu.

Pe de altă parte, cei ce au beneficiat și de a doua doză de vaccin au avut o creștere de 6-12 ori a cantității de anticorpi produși pentru a se apăra de Covid.

Israelul a început să vaccineze populația în 20 decembrie, cu vaccinul Pfizer / BioNTech. Țara a primit și vaccinul Moderna, dar folosește în mare parte Pfizer.

Marți, Israelul a confirmat un număr record de 10.021 cazuri noi de coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătății de la Tel Aviv.

Cu ce este diferit vaccinul românesc anti-COVID? Profesorul Păunescu: „Încă se moare din cauza virusului. Suferă mutații la care nimeni nu se aștepta” (EXCLUSIV)

Vaccinul anti-COVID dezvoltat la Timișoara de colectivul profesorului Păunescu se află în cea de-a doua fază de testare pe animale, o fază de testare a toxicității. Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale și-a administrat vaccinul românesc în două etape: pe 14 și 28 aprilie 2020: „Vaccinul funcționează iar în prezent urmăresc cât timp durează această imunitate”, spune medicul imunolog pentru GÂNDUL.

Cât privește campania de vaccinare din România, profesorul Păunescu spune că aceasta se desfășoară la fel ca în toată Europa: „Nu aș fi atât de critic cu autoritățile pentru că nu au avut suficiente vaccinuri. Dacă avem vreo nemulțumire este că acum stăm cu mâna întinsă să ni-l trimită alții. La fel se întâmplă și cu vaccinul antigripal”, spune acesta.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și