Prima pagină » Coronavirus » Noul simptom neașteptat al COVID-19. Medicii sunt contrariați de descoperire

Noul simptom neașteptat al COVID-19. Medicii sunt contrariați de descoperire

Noul simptom neașteptat al COVID-19. Medicii sunt contrariați de descoperire

Durerile de spate pot fi un simptom al infecției cu COVID-19, chiar dacă nu fac parte din manifestările obișnuite ale acestui virus.

Aceste dureri sunt legate de cele musculare, în tot corpul, dar durerile de șale, în cazul infecției cu noul coronavirus, au fost semnalate de celebra prezentatoare TV americană Ellen Degeneres, informează știrileprotv.ro.

Starul a anunțat pe 10 decembrie că a fost testată pozitiv la COVID-19 și s-a confruntat cu dureri de spate insuportabilă, fără să facă – la început – legătura cu virusul!

„Nu-ți zice nimeni că ai dureri de spate îngrozitoare”, a declarat gazda show-ului „The Ellen Show”, potrivit „Prevention”.

Durerile de spate nu se află însă printre simptomele COVID-19, dar cele musculare pot ridica semne de întrebare cu privire la infecția cu virus.

Medicii spun că nu ar trebui să ne facem griji neapărat pentru durerile de spate, dar dacă persistă și sunt însoțite de cele musculare, testul pentru COVID-19 ar fi o soluție logică.

Una din 20 de persoane este posibil să sufere de „ Long COVID” în Marea Britanie. Simptomele persistă și la 5 săptămâni de la diagnosticare

În primele zile ale pandemiei, a existat percepția că, pentru majoritatea persoanelor, COVID-19 a fost o boală scurtă, relativ ușoară, cu o durată mai mică de două săptămâni, majoritatea cercetărilor fiind axate pe proporția mult mai mică de pacienți care se îmbolnăvesc grav sau fatal .

Cu toate acestea, în ultimele luni am văzut o atenție sporită acordată persoanelor cu „Covidul prelungit”, ale căror simptome nu au fost suficient de grave pentru a fi spitalizati, dar au persistat timp de multe săptămâni sau luni.

Această boală pe termen lung este frustrantă și debilitantă pentru cei afectați, cu potențialul de a avea un impact semnificativ asupra societății în general. Dar nu a fost clar câți oameni suferă de „Covidul prelungit” sau cine prezintă cel mai mare risc.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și