„Nu e film horror, e real. Amândoi respirau ca peştele pe uscat”. Mărturia unui medic, despre cazul a doi soți cu COVID care s-au chinuit acasă în chinuri groaznice

Publicat: 16 10. 2021, 12:31
Medicul Cătălin Petranic. Sursă foto: Facebook

Valul patru al pandemiei de coronavirus, mult mai agresiv decât toate celelalte de până acum, pune o presiune uriașă pe întreg sistemul medical din România, iar numărul persoanelor infectate crește cu o rapiditate alarmantă.

Cătălin Petrencic, medic de familie în comuna călărăşeană Mănănăstirea, a povestit pe pagina sa de Facebook o tragedie care a lovit doi bătrâni din localitate. Infectaţi cu COVID cei doi s-au chinuit acasă, pentru că în spital nu mai erau locuri, iar femeia a murit în chinuri groaznice.

„Amândoi respirau ca peştele pe uscat”

„Nu e film horror, este real. De la mine, din Mănăstirea. Doi bătrâni, singuri. Copiii plecaţi. El abia poate să respire. Respira ca peştele pe uscat. Cianotic. TA 60/40. Test rapid, pozitiv. Trimis la spital. Nu sunt locuri. Trimis acasă. PCR, pozitiv. Vecinii au grijă de ei, sp le dea medicamente, de mâncare. După o săptămână li se face un test rapid. El negativ, ea pozitivă. Amândoi respirau ca peştele pe uscat. Vecinii, care le aduceau de mâncare, vin şi-l întreabă pe el, care era în pat, abia respirând: ce face soţia, cum e? Răspuns: nu ştiu, nu mişcă, nu respiră! Era moartă. Nu se ştie de când. Vine echipa autorizată ia decedata, o pun în sicriu, o sigilează şi o duc la groapă însoţiţi de maşina Poliţiei.

Medicul Cătălin Petrenic

Bărbatul a rămas singur, abia respirând, a mai scris medicul: „Da, nu e film. E realitate. O realitate care se poate întâmpla sau se întâmplă în România, azi. O imagine a apocalipsei. De ce? Pentru că există un virus parşiv, real. Pentru că avem un stat care face orice altceva dar numai de cetăţenii lui nu are grijă. Şi, poate cel mai important, pentru că avem cetăţeni care ascultă toate prostiile şi nu ţin cont de ce spun specialiltii. Asta este realitatea acestor zile şi a celor ce vor veni”, a mai spus medicul.


Citește și:

INTERVIU | Singurul specialist în medicină de dezastru, despre criza din valul 4: „Trebuie luate măsuri drastice, de un om care nu este compromis. Medicina de dezastru este de dictatură, nu de democrație”

Medic ATI la Institutul „Matei Balș” din Capitală: Din 17 august, reanimarea e plină de bolnavi cu COVID-19 în stare critică. Ne pregătim de triplarea capacității

Medicină de dezastru la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași: Bolnavii nu au voie să iasă din ambulanțe, își fac nevoile în saci de plastic

Scene dramatice la UPU. Dr. Carmen Cimpoeșu: „O fărâmă din imaginea COVID”