O româncă s-a sinucis de frica transmiterii COVID-19! Efectele psihologice devastatoare ale infectării cu SARS-CoV-2
O femeie care fusese declarată vindecată de COVID-19 s-a sinucis la doar o zi după ce fusese externată din spital de frica de a nu transmite virusul membrilor familiei.
Femeia în vârstă de 63 de ani, din județul Botoșani, și-ar fi pus capăt zilelor întrucât îi era frică de faptul că va transmite virusul SARS-CoV-2 membrilor familiei, deși fusese declarată vindecată, scrie monitorulbt.ro.
Aceasta fusese internată la începutul lunii august, după ce a fost confirmată cu boala. Inițial, aceasta se prezentase la spital cu simptome specifice bolii, dar avea și o afecțiune neurologică. Ulterior, a fost internată pe secția specifică unde a aflat că este bolnavă de COVID-19.
S-a sinucis de frică: Nu voia să transmis virusul familiei, deși fusese declarată vindecată
Însă, chiar dacă a fost diagnosticată cu o formă ușoară a bolii, femeia și-a exprimat de mai multe ori îngrijorarea de a nu-și îmbolnăvi familia.
Se pare că în anul 2019, femeia a fost diagnosticată cu un episod depresiv, potrivit apropiaților, și urma tratament de specialitate. Însă internarea în spital i-ar fi agravat starea.
Chiar dacă a fost externată după ce două teste consecutive de COVID-19 au ieșit negative, femeia din Botoșani tot a fost îngrijorată iar în dimineața celei de-a doua zi după externare a încercat să se sinucidă, dar a fost oprită la timp de către soțul ei.
„Suicid din sacrificiu”
În aceeași zi, femeia s-a sinucis ulterior prin spânzurare iar trupul ei a fost găsit de o rudă.
„Boala şi perioada cât a fost internată pot să provoace depresia, sau să o accentueze acolo unde ea deja există. Poate apare teama de moarte, teama de complicaţii. Izolarea în sine determină o reacţie depresivă la orice pacient. La fel de bine, poate apărea >, crezând că astfel îşi putea proteja familia, deşi a avut rezultate negative. Sufletul omului e de nepătruns uneori. Dacă un psiholog ar fi discutat pe perioada spitalizării cu acea pacientă poate altul ar fi fost rezultatul. Aproape toţi cei spitalizaţi sau aflaţi în izolare acasă ar avea nevoie de consiliere psihologică”, a spus un psihiatru din Botoșani.