Prima pagină » Coronavirus » O țară din Europa impune doza de vaccin anti-COVID o dată la 3 luni

O țară din Europa impune doza de vaccin anti-COVID o dată la 3 luni

O țară din Europa impune doza de vaccin anti-COVID o dată la 3 luni

Emmanuel Macron, președintele Franței, a anunțat noi măsuri anti-COVID. În ciuda faptului că peste 70 din populație este vaccinată, Franța raportează noi recorduri de infectări și sute de decese pe zi.

Astfel, autoritățile vor impune noi măsuri. Începând cu data de 3 ianuarie, munca de la distanță, cel puțin trei zile pe săptămână, va deveni obligatorie în domeniile care permit acest lucru, iar adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimente la interior.

În plus, adunările în aer liber cu peste 5.000 de persoane vor fi interzise.

De asemenea, guvernul Franței mai intenționează să scurteze intervalul de administrare pentru dozele de ser anti-SARS-COV-2, de la patru luni, la trei luni de zile, informează BBC. În acest caz, ajunge la patru doze de vaccin într-un an de zile.

Premierul Jean Castex a declarat că „pandemia se simte ca un film fără final”.

Zilnic, Franța înregistrează o medie de peste 70.000 de noi infectări.

Cinematografele franceze interzic popcornul și gustările ca măsură de protecție împotriva COVID-19

Măsurile COVID-19 care intră în vigoare luni, odată cu încheierea sărbătorilor de Anul Nou în Franța, vor aduce un și un repaus în cinematografele din hexagon unde va fi interzis consumul de popcorn și alte gustări, că măsură de protecție împotriva Covid-19.

Pentru proprietarii de cinematografe care speră să atragă spectatorii care au trecut la vizionarea acasă în timpul pandemiei, imposibilitatea de a-i tenta cu dulciuri și băuturi răcoritoare este o altă lovitură mare.

Varianta Omicron a devenit dominantă și în Franța

Varianta Omicron a devenit dominantă printre infecţiile cu COVID-19 în Franţa. Numărul cazurilor de coronavius a crescut alarmant în ultimele zile, a precizat Sănătatea Publică franceză, potrivit France Presse.

Situația nu este deloc surprinzătoare, întrucât varianta Omicron este deosebit de contagioasă şi a devenit deja majoritară în alte ţări europene precum Marea Britanie şi Portugalia.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele