Prima pagină » Coronavirus » Oamenii de știință de la Universitatea din Pittsburgh au descoperit un anticorp care „neutralizează” SARS-CoV-2

Oamenii de știință de la Universitatea din Pittsburgh au descoperit un anticorp care „neutralizează” SARS-CoV-2

Oamenii de știință de la Universitatea din Pittsburgh au descoperit un anticorp care „neutralizează” SARS-CoV-2

Oamenii de știință din cadrul Facultății de Medicină a Universității din Pittsburgh, Statele Unite, au anunțat că au izolat „cea mai mică moleculă biologică” ce „neutralizează complet” SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru COVID-19.

Este vorba mai exact despre o moleculă de zece ori mai mică decât un anticorp, moleculă ce a fost folosită pentru a crea medicamentul Ab8, potrivit Fox News.

Medicamentul a fost prezentat de cercetători într-un articol publicat luni în revista Cell și este văzut ca o soluție pentru prevenirea COVID-19.

 

 

Cercetătorii susțin că medicamentul ar putea fi folosit și pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2

Potrivit articolului, medicamentul a fost „foarte eficient în prevenirea și tratarea” COVID-19 în urma testelor pe șoareci și hamsteri. Totodată, se pare că medicamentul nu afectează celulele umane, ceea ce sugerează că nu va avea efecte adverse în cazul oamenilor.

„Ab8 nu doar că are potențial de a deveni un tratament pentru COVID-19, dar ar putea fi folosit și pentru a preveni infectările cu SARS-CoV-2. Anticorpii de dimensiuni mai mari au funcționat în cazul altor boli infecțioase și au fost bine tolerate, ceea ce ne dă speranță că acesta ar putea fi un tratament eficient pentru pacienții cu COVID-19 și pentru protejarea celor care nu au fost niciodată infectați și nu au imunitate”, a spus unul dintre autorii studiului, John Mellors.

Cercetătorii încearcă acum să vadă dacă medicamentul ar putea fi administrat prin inhalare sau subcutanat, în loc să fie administrat intravenos.

Potrivit articolului din revista Cell, un test efectuat de specialiști de la Universitatea din Texas și de la Laboratorul Național Galveston din Statele Unite a arătat că Ab8 împiedică virusul să atace celulele. În cadrul testelor, șoarecii cărora le-a fost administrat Ab8 au avut o cantitate de zece ori mai mică de virus în organism în comparație cu aceia care nu au primit medicamentul.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele