OMS, anunț sumbru pentru miliarde de oameni: Vaccinul anti-COVID nu va fi gata anul acesta! Care sunt estimările specialiștilor
Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț sumbru pentru miliarde de oameni – Vaccinul anticoronavirus nu va fi gata anul acesta. Însă oficialii OMS anunță faptul că cercetătorii fac „progrese bune”.
Directorul executiv al programului pentru urgențe al OMS, Mike Ryan, a anunțat că prima doză de vaccin aticoronavirus nu va fi gata până la începutul lui 2021.
Oficialul a punctat însă faptul că cercetătorii fac „progrese bune”, dar și faptul că limitarea răspândirii COVID-19 rămâne principalul obiectiv.
De asemenea, acesta a precizat că mai multe vaccinuri se află în faza 3 de testare și niciunul dintre acestea nu a avut rezultate negative în ceea ce privește siguranța și abilitatea de a genera răspuns imunologic.
„Realistic vorbind, oamenii vor putea fi vaccinați abia în prima partea a anului viitor”, a declarat reprezentantul OMS în cadrul unui eveniment public distribuit pe rețelele de socializare.
În plus, acesta a punctat că OMS lucrează în prezent la extinderea accesului la potențialele vaccinuri, dar și creșterea capacității de producție la una pe scară largă.
„Trebuie să fim cinstiți în această privință deoarece reprezintă un bine global. Vaccinul pentru această pandemie nu este bogați, nu este pentru săraci, este pentru toată lumea”, a mai punctat acesta.
„Tendințele îngrijorătoare ale infecției cu coronavirus apar în sudul Europei și în Balcani”
Tendințele îngrijorătoare ale infecției cu coronavirus apar în sudul Europei și în regiunea balcanică, a declarat miercuri Mike Ryan, șeful programului de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății.
„Evident, America este în mod clar încă locul important, Nord, Central și de Sud, dar avem boala care începe să se accelereze în Africa”, a declarat Ryan pentru postul de radio Newstalk din Irlanda natală.
Tendințe îngrijorătoare în Europa de Est și în Balcani
„De asemenea, chiar și în Europa, deși boala a fost controlată cu siguranță în Europa de Vest, avem totuși câteva tendințe îngrijorătoare în sudul Europei și în Balcani, așa că nu suntem în afara pădurii tocmai în mediul european. Necesită o vigilență susținută ”,