Prima pagină » Coronavirus » Pacienții din Rusia practică arte marțiale pentru a se recupera după COVID-19. Explicațiile specialiștilor – VIDEO

Pacienții din Rusia practică arte marțiale pentru a se recupera după COVID-19. Explicațiile specialiștilor – VIDEO

Pacienții din Rusia practică arte marțiale pentru a se recupera după COVID-19. Explicațiile specialiștilor - VIDEO

Medicii ruși din spitalul numărul 67 din Moscova au aplicat tehnici de respirație din artele marțiale chinezești pentru a-i ajuta pe pacienții COVID-19 aflați în faza de recuperare.

Pacienții practică Tai Chi în Palatul de gheață Krylatskoye, care a fost transformat temporar într-un spital pentru persoanele care sunt bolnavi de coronavirus.

Tehnicile de respirație, un real ajutor pentru pacienții COVID-19 care se recuperează

„La palatul de gheață folosim metode folosite pentru combaterea turberculozei și alte boli ale plămânilor. Folosim exerciții de respirație din Tai Chi, care, alături de alte tratamente, ne ajută să grăbim procesul de recuperare al pacienților, pentru a minimiza numărul complicațiilor din timpul procesului de vindecare, complicații care pot rămâne după ce persoana se vindecă de boală ”, a declarat medicul Alexander Aliev.

„Sunt ajutătoare pentru respirație, pentru suflet”

„În special acest antrenament este unul foarte bun datorită faptului că are legătură cu respirația. Modul în care respirăm ne influențează boala de la nivelul plămânilor. Deci este un lucru important. M-am uitat la ei și acum voi face exercițiile în camera mea. Sunt sigură că este ceva care ajută. Trebuie doar să înveți mișcările. Cred că toate aceste tehnici de respirație din est sunt bune, te fac mai sănătos. Sunt de ajutor și folositoare și la un nivel estetic – oamenii au ceva de făcut, nu doar să stea întinși în pat și să se uite la tavan. Sunt ajutătoare pentru respirație, pentru suflet și reprezintă un mod bun de a face timpul să treacă într-un mod bun. Este interesant”, a declarat pactienta Olga Bogotyryova.

Pacienții se recuperează mai repede: de la 800 de pacienți la 400 în spital

„Observăm o dinamică pozitivă. Am avut în jur de 800-900 de pacienți înainte, acum avem 400 de pacienți. Poți să îți dai seama de asta doar privind din exterior paturile goale”, a declarat șeful spitalului, medicul Andrei Shkoda.