Prima pagină » Coronavirus » Pandemia de COVID-19 | Uniunea Europeană sprijină financiar Republica Moldova

Pandemia de COVID-19 | Uniunea Europeană sprijină financiar Republica Moldova

Pandemia de COVID-19 | Uniunea Europeană sprijină financiar Republica Moldova

Republica Moldova va primi un ajutor financiar de la Uniunea Europeană, valoarea acestuia fiind de 15 milioane de euro. Ajutorul este pentru atenuarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că miercuri a semnat decretul care permite acceptarea ajutorului de la UE.

 Republica Moldova va primi suma de 15 milioane de euro

Este vorba despre suma de 15 milioane de euro pe care statul moldovean o va utiliza pentru redresarea economică. Acordarea ajutorului a fost stabilită în timpul vizitei la Bruxelles a preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Astăzi, ca urmare a discuţiilor avute în cadrul vizitei mele la Bruxelles, am semnat Decretul pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de finanţare între Republica Moldova şi Comisia Europeană privind asistenţa financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei. Acordul prevede o donaţie de 15 milioane de euro, ajutor pentru depăşirea crizei sanitare şi economice. Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanţării pentru Republica Moldova în contextul în care lipseşte un guvern cu atribuţii depline. Vom urmări cu atenţie alocarea acestor fonduri”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Alte ajutoare pentru Republica Moldova au fost acordate de România.

Studiu: Unele cazuri grave de COVID-19 duc la afecțiuni ale ochilor

Medicii au examinat imagini de rezonanță magnetică și au descoperit anomalii severe la unii pacienți care au suferit forme grave de COVID-19.

Deși coronavirusul atacă în principal plămânii, boala poate fi asociată și cu apariția unor afecțiuni oculare, precum conjunctivita și retinopatia, care pot provoca chiar și pierderea vederei, scrie adevărul.ro.

Studiul Societății Franceze de Neuroradiologie a evaluat prin examene RMN un număr de 129 de pacienți cu forme severe de COVID-19. Nouă dintre aceștia au prezentat anomalii ale globului ocular, iar imaginile au evidențiat unul sau mai mulți noduli în partea posterioară a globului ocular.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele