Mulți furnizori de măşti de protecţie au scăderi ale vânzărilor în această perioadă, ceea ce poate fi considerat un paradox.
Explicația este că spitalele fac licitaţii de măşti şi combinezoane care nu se fac în România, spun antreprenorii, citați de Mediafax.
Unii producători de echipamente de protecţie din România se confruntă cu scăderi ale cererilor din partea clienţilor, în ciuda faptului că spitalele au mare nevoie de asemenea produse.
Este și cazul firmei Coral 33 All Prod din Prahova, care are 30 de angajaţi şi afaceri anuale de 2 milioane de euro.
„Nu ne-a contactat nicio autoritate (…). Nu lucrăm pentru spitale. Spitalele scot la licitaţie (…), ei cer produse care nu se găsesc în piaţă. Ei cer combinezoane care nu se fac în România, cer măscuţe care nu se fac în România (…). Ce fabricăm noi sunt măscuţe reutilizabile din pânză care, mă rog, nu sunt preferate de ei”, a declarat Valentin Brăguţă, director general la Coral 33 All Prod.
Compania se ocupă cu producţia şi distribuţia de echipamente de protecţie individuale şi produce măşti cu două straturi, trei pliuri, reutilizabile. Directorul companiei spune că, în prezent, comenzile din partea clienţilor au scăzut.
România are 388 de fabrici care produc echipamente de protecţie pentru diferite domenii, inclusiv pentru sectorul medical. Acestea formează o piaţă de aproape 500 de milioane de lei şi au împreună 4.500 de angajaţi, conform datelor Ziarului Financiar.
Cu toate acestea, Guvernul a acordat contracte în valoare de peste 180 de milioane de lei unor firme care importă astfel de produse din alte state, potrivit sursei citate.
FOTO: Pixabay