PARADOX. Un bărbat, cu adevărat dezamăgit: „Îmi pare rău că n-am coronavirus!” / Care este motivul surprinzător
Pandemia de coronavirus aa fectat zeci de state din întreaga lume iar fiecare ditre ele a aplicat diverse metode în încercarea de a limita răspândirea noului virus care a îngrozit planeta. Unele au optat încă de la început pentru implementarea măsurilor speciale de distanțare socială, altele, inițial, au preferat imunizarea populației.
PARADOX. Un bărbat, cu adevărat dezamăgit: „Îmi pare rău că n-am coronavirus!” – Care este motivul surprinzător
În unele state afectate de pandemia de coronavirus, populația a fost înspăimântată încă de la început de această pandemie cel mai probabil și din cauza modului în care autoritățile au comunicat informațiile referitoare la acest virus, prcum și la măsurile pe care urmau să le implemeteze pentru limitarea răspândirii acestuia.
Una dintre cele mai sincere informări a populației a făcut-o cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care, într-o declarație de presă, a anticipat ceea ce poate niciun german nu ar fi vrut să audă – 70% din populația statului german va fi infectată de SARS-COV-2.
Și oficilii olandei au optat pentru o astfel de strategie sinceră și realistă (cel puțin la prima vedere), față de populație.
„Aş fi preferat să fiu pozitiv!”
În acest context, fostul fotbalist olandez Frank De Boer, în vârstă de 49 de ani, s-a arătat cu adevărat dezamăgit în momentul în care a aflat rezultatul la testul pentru coronavirus.
„Când am primit rezultatul pentru coronavirus şi am aflat că nu sunt contaminat, am fost bucuros pe de o parte, dar pe de alta aş fi preferat să fiu pozitiv! Acum m-aş fi vindecat şi aş devenit imun!”, a declarat fostul fotbalist legendar al Olandei, potrivit Digi Sport.
Însă, până în prezent, nu au fost făcte studii medicale complexe care să analizeze modul de adaptare al organismului la noul virus și cât de repede se imunizează sau nu.
Imunitatea populației este un concept epidemiologic care descrie starea în care o populație – de obicei alcătuită din oameni – este suficient de imună la boala astfel încât virusul nu se va răspândi în cadrul acelui grup. Cu alte cuvinte, oamenii sunt imuni fie prin vaccinare, fie natural, iar persoanele vulnerabile sunt protejate.