Arhimandritul Iustin Dragomir, starețul de la Mănăstirea Bogdana, s-a vindecat de COVID-19. Cât a fost bolnav, părintele a fost aproape de moarte în două rânduri. Dumnezeu i-a fost, din fericire, alături. Acum este în afara oricărui pericol.
În vârstă de 67 de ani, Părintele Iustin, unul dintre cei mai iubiți din România, a fost preluat, pe 23 noiembrie, de la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți de o ambulanță privată și transportat la Spitalul Militar din Capitală.
El fusese deja diagnosticat cu COVID-19 și se confrunta și cu alte probleme de sătătate. Pe drum a fost la un pas să-și piardă viața, dar Dumnezeu i-a fost alături. La fel s-a întâmplat și a doua zi după ce a fost internat la Spitalul Militar.
Între timp, Părintele Iustin și-a revenit. A învins noul coronavirus și mulțumește Divinității că i-a mai oferit timp pe pământ.
“Am avut o stare nu bună de sănătate. Am fost la spitalul municipal de la Rădăuți. M-am dus la al doilea spital și starea de sănătate s-a înrăutățit și s-a decis să mă transfere la București. În salvare am avut o stare mai dificilă, trecând de Buzău spre București… S-a rupt un pic firul. Și cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns la București. Acolo m-au preluat doctorii și în a doua zi de spitalizare iar am avut un moment mai critic”, a povestit Arhimandritul Iustin Dragomir, starețul de la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți, la “Sinteza Zilei”.
Părintele Iustin este una dintre cele mai iubite figuri din județul Suceava, fiind cel care a ridicat Așezământul de Copii “Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuți, unde, în prezent, locuiesc peste 100 de copii orfani sau familii fără posibilități materiale.
“Am început locul acesta, din punct de vedere al construcției, în 2001. Noaptea veneau și sunau copii desculți și flămânzi la ușa mânăstirii, cereau de mâncare. Afară erau -15 grade, nu-ți mai venea să dormi. Am zis să găsim o soluție să ajutăm acești copii.
Au trecut pe aici peste 400 de copii, iar la ora actuală avem aproximativ 140 de copii. Avem și studenți. Există copii care nu au niciunul dintre părinți, alți copii au rămas fără mamă sau doar fără tată, la alții părinții lor sunt decăzuți din drepturi părintești, alții nu au ce să le dea să mănânce și mai sunt o parte de copii făcuți din concubinaj.
Copiii au nevoie de multă răbdare, dragoste, grijă, altfel nu se poate rezolva. Asta le lipsește acestor copii. Trebuie să smulgem din sufletul copiilor amintirile neplăcute, să nu rămână cu durere în suflet că a fost părăsit”, spunea Părintele Iustin în urmă cu un an, potrivit antena3.ro.