Prima pagină » Coronavirus » Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech sosesc luni în țară

Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech sosesc luni în țară

Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech sosesc luni în țară

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 511.290 de doze, sosește luni în România, au anunţat reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea (CNCAV).

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

O nouă tranşă de vaccin Pfizer sosește luni în România

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite la:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 146.250 de doze;

Centrul Regional de Depozitare Braşov: 64.350 de doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 62.010 de doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 74.880 de doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 54.990 de doze;

Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 58.500 de doze;

Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 50.310 de doze.

Până la acest moment, România a recepţionat 3.886.019 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.362.997 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Ce se întâmplă cu cetățenii care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu prima doză în străinătate. CNCAV: Pot face rapelul în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) transmite faptul că cetățenii care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin nati-COVID-19 în străinate pot face rapelul în România.

CNCAV transmite faptul că persoanele care vor să facă acest lucru pot merge în centrele fixe de vaccinare, fără să se programeze pe platforma electronică.

„Menţionăm că vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu acelaşi tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetăţenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei ţări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Beneficiarul va contacta reprezentanţii centrului ales, de preferat cu cel puţin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul”, se arată într-un comunicat CNCAV.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele