România va primi marți, 4 mai, un număr de 697.320 de doze de la Pfizer-BioNTech, a transmis, luni, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Vaccinurile anti-Covid vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni și Cluj-Napoca. Transportul de pe aeroporturi către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.
Cele 697.320 de doze de vaccin de la Pfizer sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.
Cu aceste doze de vaccin, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite astfel:
Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iași și Timișoara vor fi stocate la Centrul Național de Stocare București, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.
Până la acest moment, țara noastră a recepționat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat luni, 3 mai 2021, că 682 de români s-au infectat cu SARS-CoV-2, o scădere față de raportarea de ieri, din 2.731 de teste RT-PCR și 3.259 de teste rapide antigenice. Numărul deceselor scade. 1.214 sunt internate la ATI, o ușoară scădere.
Până astăzi, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.058.337 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 997.749 de pacienți au fost declarați vindecați.
Minivacanța de Paște a venit cu petreceri și amenzi pe litoralul Mării Negre, dar și cu un risc mare de răspândirea a virusului SARS-CoV-2.
Medicul Radu Țincu a explicat ce riscuri prezintă astfel de adunări publice în contextul în care procentul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 nu este atât de mare în rândul tinerilor.
Sute de tineri, dar nu numai, ales să își petreacă minivacanța de Paște pe litoral, în diferite stațiuni. Însă, chiar dacă petrecerile în club sunt interzise în această perioadă, unii administratori de terase/cluburi au ales să ignore acest aspect.
Astfel, tinerii au petrecut pe plajă, iar autoritățile au acordat și amenzi, însă riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2 nu a putut fi evitat.