Prima pagină » Coronavirus » Peste 900 de fete și femei au fost date dispărute în Peru de la începutul pandemiei! Autoritățile se tem că sunt decedate: 70% sunt minori!

Peste 900 de fete și femei au fost date dispărute în Peru de la începutul pandemiei! Autoritățile se tem că sunt decedate: 70% sunt minori!

Peste 900 de fete și femei au fost date dispărute în Peru de la începutul pandemiei! Autoritățile se tem că sunt decedate: 70% sunt minori!

Peste 900 de fete și femei au dispărut din Peru de când a început închiderea COVID-19, au declarat luni autoritățile care se tem că acestea ar fi moarte.

Națiunea cu o populație de 33 de milioane de oameni are o problemă majoră în ceea ce privește violența în familie.

Pandemia de coronavirus care i-a ținut pe oameni în case, combinată cu pierderea locurilor de muncă și cu o criză de sănătate, a condus la o situație înfricoșătoare care deja începe să se înrăutățească în doar trei luni și jumătate, potrivit Elianei Revollar, care conduce biroul pentru drepturile femeilor din Biroul Național al Avocatului Poporului, potrivit Buenos Aires Times.

915 femei au fost date dispărute de la începutul pandemiei de coronavirus

„70% din acea cifră (n.r. 900) sunt minori”, a adăugat aceasta.

„În timpul carantinei, în perioada 16 martie – 30 iunie, 915 femei din Peru au fost raportate dispărute”, a mai spus oficialul din Peru care a menționat că e posibil ca acestea să fie decedate.

Înainte de pandemie, în Peru erau date dispărute cinci femei pe zi, însă odată cu implementarea carantinei numărul acestora a crescut la opt pe zi.

Eliana Revollar a declarat că situația din Peru a fost sumbră, deoarece lipsa unui registru național al persoanelor dispărute a îngreunat autoritățile să țină evidența acestora.

„Trebuie să știm ce s-a întâmplat cu ele”

Walter Gutierrez, avocat, a declarat pentru RPS Radio: „Trebuie să știm ce s-a întâmplat cu ei”.

Eliana Revollar a anunțat că va promova crearea unui registru al persoanelor dispărute. Cu toate acestea, grupurile și organizațiile nonguvernamentale pentru drepturile femeilor spun că, de cele mai multe ori, poliția refuză să investigheze violența în familie, face haz de victime sau susține că dispărutele și-au părăsit casele de bună voie.

Dar acest lucru nu rezolvă faptul că Peru are o problemă cu violența în familie și alte violențe împotriva femeilor, precum și cu traficul de persoane și prostituția forțată.

În ianuarie, cazul unei studente universitare și activiste pentru drepturile și siguranța femeilor, Solsiret Rodríguez, a fost în atenția presei după ce corpul ei a fost găsit la trei ani după ce fusese dată dispărută.

Anul trecut, în Peru, au fost ucise 166 de femei, doar 10% dintre acestea au fost cazuri în care persoana fusese dată dispărută. De asemenea, au fost fpcute apreximativ 30.000 de apeluri pentru a raporta violența în familie, potrivit Ministerului Femeii.

În Peru au fost raportate peste 384.000 de cazuri de coronavirus și 18.229 de decese. Este cea de-a treia cea mai afectată țară din America Latină, după Brazilia și Mexic.

Citește și