Prima pagină » Coronavirus » Pfizer a început testarea medicamentului său cu administrare orală care ar putea preveni COVID-19

Pfizer a început testarea medicamentului său cu administrare orală care ar putea preveni COVID-19

Pfizer a început testarea medicamentului său cu administrare orală care ar putea preveni COVID-19
Pfizer a început testarea medicamentului său cu administrare orală care ar putea preveni COVID-19

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat luni că a început testarea medicamentului său antiviral pentru prevenirea COVID-19 în rândul persoanelor expuse la SARS-CoV-2.

Medicamentul, numit PF-07231332, este administrat pe cale orală, informează Digi24.

Acest medicament va fi testat pe 2.660 de adulți sănătoși care trăiesc în aceeași locuință cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2 care a dezvoltat simptome de boală.

În cadrul studiului, PF-07321332, conceput pentru a bloca activitatea unei enzime cheie necesare reproducerii coronavirusului, va fi administrat împreună cu o doză mică de ritonavir, un medicament mai vechi. utilizat pe scară largă în tratamentele combinate pentru infecția cu HIV.

Producătorul de medicamente și rivalii săi, printre care Merck și Roche, sunt într-o competiție pentru a dezvolta un antiviral ușor de administrat pentru COVID-19.

Până în prezent, medicamentul Remdesivir, dezvoltat de Gilead Sciences, este singurul tratament antiviral aprobat pentru COVID-19 în Statele Unite.

Pfizer a început, de asemenea, un alt studiu al PF-07321332 la pacienți adulți care prezintă simptome, dar care nu sunt internați în spital.

Şeful Pfizer: „Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală“

Lumea va reveni la viaţa normală în decurs de un an, consideră Albert Bourla, directorul general şi preşedintele Pfizer. De asemenea, acesta spune că probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva Covid-19.

„Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală. Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină și nu cred că acest lucru înseamnă că vom putea să trăim viața fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut”, a spus Bourla.

Vineri, şefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, dr. Rochelle Walensky, a autorizat distribuirea de rapeluri ale vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech Covid-19 pentru cei aflaţi în medii profesionale şi instituţionale cu risc ridicat, o mişcare care a anulat recomandarea mai restrictivă a unui grup consultativ de experţi.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele