Prima pagină » Coronavirus » Pfizer și Moderna verifică dacă vaccinurile lor împotriva COVID-19 sunt eficiente în cazul noii tulpini a SARS-CoV-2

Pfizer și Moderna verifică dacă vaccinurile lor împotriva COVID-19 sunt eficiente în cazul noii tulpini a SARS-CoV-2

Pfizer și Moderna verifică dacă vaccinurile lor împotriva COVID-19 sunt eficiente în cazul noii tulpini a SARS-CoV-2
Pfizer și Moderna verifică dacă vaccinurile lor împotriva COVID-19 sunt eficiente în cazul noii tulpini a SARS-CoV-2. Sursa foto: Shutterstock

Companiile farmaceutice Pfizer și Moderna verifică dacă vaccinurile pe care le-au dezvoltat împotriva COVID-19 sunt eficiente și împotriva noii tulpini a SARS-CoV-2, descoperită în Marea Britanie și care se răspândește mai rapid.

Moderna se așteaptă ca imunitatea dezvoltată de vaccinul său să protejeze și împotriva acestei noi tulpini și a anunțat că va desfășura mai multe teste în următoarele săptămâni pentru a confirma această teorie, informează site-ul agenției Agerpres, care citează CNN.

La rândul său, Pfizer a anunțat că „strânge date” în legătură cu modul în care vaccinul său poate să neutralizeze și această nouă tulpină, apărută în Marea Britanie.

Descoperirea noii tulpini de COVID-19 a provocat un nou val de panică în mijlocul unei pandemii care a ucis aproximativ 1,7 milioane de persoane şi a infectat peste 77,15 milioane de oameni în întreaga lume.

Principala îngrijorare este că noua tulpină a COVID-19 este cu 40% -70% mai contagioasă.

Marea Britanie, izolată de restul Europei

Marea Britanie a fost izolată de restul Europei după ce aliații săi de pe continent au suspendat transporturile către Regat din cauza apariției unei noi tulpini a SARS-CoV-2 în această țară.

Decizia a provocat haos cu doar câteva zile înaintea încheierii perioadei de tranziție post-Brexit.

Franța, Germania, Italia, Olanda, Austria, Elveția, Irlanda, Belgia, Israel și Canada au anulat zborurile către Marea Britanie la scurt timp după ce premierul Boris Johnson a avertizat că o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 reprezintă o amenințare la adresa țării.

Franța și-a închis luni granița pentru persoanele și camioanele din Regatul Unit, decizie pe care ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a descris-o ca fiind „surprinzătoare”.

El a adăugat că ridicarea acestor restricții este o prioritate pentru Guvern, dar a explicat că, dat fiind că perioada de tranziție post-Brexit urmează să se încheie pe 31 decembrie, țara era deja pregătită pentru astfel de situații. Negocierile privind un eventual acord post-Brexit între Londra și Uniunea Europeană continuă.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele