Prima pagină » Coronavirus » Politico: România ar putea atinge ținta de vaccinare la sfârșitul anului 2022 / Bulgaria, în 2040

Politico: România ar putea atinge ținta de vaccinare la sfârșitul anului 2022 / Bulgaria, în 2040

România se află în topul țărilor din UE în privința vitezei imunizării și ar putea atinge obiectivul de vaccinare în decembrie 2022, scrie Politico.

UE în ansamblu ar trebui să-și intensifice efortul de vaccinare de CINCI ORI pentru a atinge ținta dorită.

Desigur, obiectivul de vaccinare face parte dintr-o listă de recomandări neobligatorii ale Comisiei Europene, scrie Politico, citat de Digi24.ro.

UE ar putea atinge ținta de vaccinare în martie 2024, în ritmul actual. La extrema nedorită se află BULGARIA, care ar putea să imunizeze populația de abia în 2040.

Maltezii, cei mai eficienți în vaccinarea anti-COVID

Cea mai eficientă țară din UE este Malta, în privința efortului de vaccinare. La rândul său, Regatul Unit ar putea finaliza vaccinare a 83% din adulți până la 22 septembrie.

Potrivit analizei, România s-ar afla pe locul 2 în UE în privința vaccinării, după Malta.

Obiectivul de 70% este însă departe și ar putea fi atins în decembrie 2022. În 22 septembrie în ritmul actual, România ar urma să aibă vaccinată doar 26% din populația adultă.

ourworldindata.org: România, locul șase în UE după dozele de vaccin administrate

Numărul de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate în ROMÂNIA din 27 decembrie 2020 și până în prezent plasează țara noastră pe locul al ȘASELEA în UE, după Germania, Italia, Spania, Franţa şi Polonia.

Datele ourworldindata.org, citate de ZF și Mediafax, sunt încurajatoare. Românii sunt tot mai dispuși să se vaccineze și epuizează rapid locurile în platforma națională de vaccinare.

„Mulţi pacienţi doresc să se vaccineze, pe cei care nu reuşesc încercăm să îi programăm noi. Nu este uşor pentru că nu sunt locuri în Bucureşti, pentru că sunt doze limitate. Probabil va trece curând şi perioada aceasta cu livrarea mai modestă a dozelor de vaccin de către Pfizer. Sper că pe măsură ce lumea va prinde curaj, pentru că odată ce noi, doctorii ne-am vaccinat, acum se vaccinează şi persoane mai fragile şi nu am avut niciun vaccin care să aibă mai mult de o durere locală de o zi”, a explicat Rodica Tănăsescu, medic de familie.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele