Povestea primului angajat de la ambulanță din România infectat cu noul COVID-19: „Boala aceasta este perversă. A fost ceva de groază”
Primul caz al unui angajat de la ambulanță din România infectat cu noul COVID-19 este cel al unui angajat din cadrul Serviciului de Ambulanță București Ilfov, unde până în prezent 50 de persoane au fost diagnosticate cu boala, din care 13 sunt cazuri active.
Asistentul medical Constantin Paleu a povestit pentru digi24.ro prin ce a trecut după ce a contractat SARS-CoV-2, dar și cum și-a dat seama că ar putea avea boala.
„Eram în tura de zi, eram la Spitalul Obregia, tocmai dusesem un pacient pentru internare. Venind la ambulanță, i-am spus colegului: Bogdan, nu mă simt bine. Este foarte emoționant să-mi aduc aminte. (Plânge) Și zic: am o stare pe care n-am avut-o niciodată”, a povestit acesta.
Povestea primului angajat de la ambulanță din România infectat cu noul COVID-19
Astfel, în urma efectuării unui test de coronavirus a aflat faptul că are boala. Ulterior, a fost internat timp de 26 de zile.
„Cam tot timpul ăsta de internat mă suna doamna manager, mă suna și dimineața, și la prânz, și seara: Hai acasă! Nu mai iese odată negativ? Îmi tremură picioarele, chiar am emoții, că-mi aduc aminte de… A fost ceva de groază. Eram singur în cameră, erau doctorii cu combinezoane, cu viziere, nu știam dacă e infirmier, dacă e asistent, dacă e medic, eram singur în cameră, auzeam: China moare, Franța moare, Italia moare. Mă gândeam: mă culc, dacă mă scol a doua zi cu dispnee? Da, a fost ceva de neuitat”, a mai relatat acesta.
Pe toată perioada în care a fost internat în spital, asistentul medical, care a fost speriat de cumplita boală și manifestările ei, a fost sprijinit de familie, dar și de colegii lui de pe ambulanță care, de câte ori veneau la spitalul în care era internat, claxonau pentru a-i arăta că sunt alături de el.
„Mă sunau și-mi dădeau o mică sirenă: Suntem la pavilion lângă tine. Da, au fost tot timpul lângă mine, toți, chiar și cei din țară. Și toți se întrebau: cum, chiar tu, care purtai și două măști?!”, a mai povestit Constantin Paleu.
„Boala aceasta este perversă, nu știi a doua zi ce ți se întâmplă”
După ce a primit rezultatul negativ la testul de coronavirus, asistentul medical a vrut să marcheze momentul de bucurie și a pus în salon un tablou pe care scria NEGATIV.
Clipele de chin și groază prin care a trecut pe parcursul lunii în care a fost infectat i-au fost amplificate de teama de a nu fi transmis infecția și altor persoane, ceea ce s-a și întâmplat – familia și un coleg de-ai săi au fost infectați.
„N-am avut tuse, n-am avut febră, a fost mult mai ușor. M-am speriat, că după cum știți și dumneavoastră și cum spun unii, boala aceasta este perversă, nu știi a doua zi ce ți se întâmplă. Azi ești bine, mâine te trezești că nu mai poți să respiri, că faci febră, faci complicații, ajunge la plămâni. M-am speriat, sincer m-am speriat și toată lumea acasă s-a speriat, și copiii – sunt mici, 8 și 10 ani. În fiecare zi: tati, ai ceva? ai gust, ai miros, te doare ceva, hai să vedem, ai febră?”, a mai relatat ambulanțierul SABIF.