Premierul Franței a anunțat că intenționează să se vaccineze cu AstraZeneca
Premierul francez Jean Castex a anunțat că intenţionează să se vaccineze împotriva COVID-19 cu un vaccin AstraZeneca.
El vrea să se imunzeze cu un vaccin AstraZeneca după ce autoritatea europeană din domeniul sănătăţii va confirma că acest vaccin este sigur, potrivit Agerpres.
Atât Franța, cât și alte state membre ale UE au suspendat luni utilizarea vaccinului AstraZeneca în aşteptarea rezultatului investigaţiilor în cazurile neobişnuite de tromboza cerebrală înregistrate în cazul unor persoane care au primit acest vaccin.
Agenția Europeană a Medicamentului, despre vaccinul AstraZeneca: „Beneficiile depășesc riscurile” / Concluzia, prezentată joi
Agenția Europeană a Medicamentului susține despre vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca faptul că are mai multe beneficii decât riscuri. De asemenea, directorul executiv al agenției a anunțat că joi va fi prezentată concluzia finală.
Directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente, Emer Cooke, a anunțat marți, 16 martie, faptul că joi va fi prezentată o concluzie. În prezent, experții europeni și internaționali analizează posibilele efecte adverse ale serului.
Agenția Europeană a Medicamentului: „Continuăm să monitorizăm reacțiile adverse”
Emer Cooke a precizat într-o conferință de presă faptul că toate datele arată că vaccinul dezolvat de AstraZeneca este unul sigur. Inclusiv și datele din testele clinice au arătat acest lucru.
„Ne-am întâlnit astazi pentru a discuta despre siguranța vaccinului AstraZeneca. Evaluăm toate posibilele efecte adverse severe ale acestui vaccin. Săptămâna trecută am evaluat datele și am spus foarte clar că beneficiile depășesc riscurile. Continuăm să monitorizăm reacțiile adverse și experții analizează toate aceste date. Este un proces în derualare. Sunt aici pentru a explica pașii și pentru a vă spune când vom avea o concluzie”, a declarat oficialul EMA.
Studiu: Au fost raportate mai multe tromboze în cazul vaccinului Pfizer decât în cazul serului AstraZeneca
Un studiu comparativ între efectele adverse raportate în cazul vaccinurilor împotriva COVID-19 publicat de autoritățile britanice arată că au fost raportate mai multe tromboze în cazul vaccinului de la Pfizer decât în cazul serului AstraZeneca.
Studiul vine în contextul în care mai multe țări europene au suspendat imunizarea cu vaccinul AstraZeneca după ce au apărut informații că acesta ar produce tromboze în rândul persoanelor vaccinate cu acest ser, informează Realitatea Plus.