Statele Unite ar putea înregistra încă 100.000 de decese cauzate de COVID-19 în luna următoare, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).
Din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19, țara a atins săptămâna trecută pragul de 400.000 de decese provocate de coronavirus. SUA au înregistrat în medie peste 4.000 de decese pe zi, devenind astfel principala cauză zilnică de deces din țară.
Numărul morților este în prezent de aproximativ 406.196 , potrivit Universității Johns Hopkins.
Dar CDC prognozează că încă 100.000 de americani vor muri din cauza noului virus, iar numărul morților va ajunge la 508.000 de decese până pe 13 februarie. Anterior, agenția de sănătate prognozase 477.000 de decese până pe 6 februarie.
Administrația Biden a nominalizat un nou director CDC.
Dr. Rochelle Walensky a preluat agenția de sănătate de la Dr. Robert Redfield. Miercuri, aceasta a declarat că agenția desfășoară o analiză cuprinzătoare a tuturor îndrumărilor sale pe fondul pandemiei, astfel încât „oamenii să poată lua decizii și să ia măsuri pe baza celor mai bune dovezi disponibile”.
În plus, agenția acorda prioritate testelor, supravegherii și vaccinărilor pentru a ajuta la reducerea răspândirii noului virus.
O altă schimbare făcută de țară sub noua administrație a fost aderarea la Organizația Mondială a Sănătății.
Dr. Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase al națiunii, a informat joi consiliul executiv al OMS că Joe Biden va anunța oficial că țara își va continua relația cu agenția internațională de sănătate publică.
„Președintele Biden va emite o directivă astăzi (n.r. joi), care va include intenția Statelor Unite de a se alătura COVAX și de a sprijini ACT-Accelerator pentru a avansa eforturile multilaterale pentru vaccinul COVID-19, distribuția terapeutică și diagnostică, accesul echitabil și cercetarea și dezvoltarea”, a declarat dr. Fauci.
SUA nu numai că vor rămâne membre, ci și-ar „îndeplini obligațiile financiare”, a adăugat dr. Fauci.
În mai, președintele de atunci, Donald Trump, a anunțat că țara se va retrage din OMS. Dar procesul nu trebuia să fie finalizat decât în iulie 2021. Acum, Biden oprește orice proces de retragere din agenția internațională.
„Aceasta este o zi bună pentru OMS și o zi bună pentru sănătatea globală. Ne bucurăm cu toții că Statele Unite ale Americii rămân cu familia”, a declarats dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.