Prima pagină » Coronavirus » Prima țară europeană care aprobă Ivermectina pentru tratarea pacienților COVID-19

Prima țară europeană care aprobă Ivermectina pentru tratarea pacienților COVID-19

Prima țară europeană care aprobă Ivermectina pentru tratarea pacienților COVID-19
OMS și Unitaid, acuzate că vor să „îngroape” Ivermectina în tratarea COVID-19! „Ar putea distruge pandemia în câteva săptămâni!”

Ministerul Sănătății din Slovacia a aprobat folosirea Ivermectinei în scop terapeutic pentru tratarea pacienților COVID-19.

Ivermectina, un medicament utilizat pentru tratarea mai multor tipuri de infestări cu paraziți, poate fi acum utilizat pentru tratarea pacienților bolnavi de coronavirus, internați în spitalele din Slovacia. De asemenea, medicamentul poate fi obținut de la farmacii, dar doar cu prescripție medicală.

Slovacia aprobă folosirea Ivermectinei în tratarea pacienților COVID-19

Ministerul Sănătății din Slovacia a aprobat utilizarea terapeutică a acestui medicament pentru o perioadă de șase luni. Acesta va fi utilizat împreună cu alte tratamente, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Zuzana Eliášová, potrivit TASR.

Medicamentul poate fi importat legal în Slovacia și administrat pacienților. Cu un astfel de pas, ministerul a îndeplinit cererea asociației anesteziștilor slovaci, a raportat cotidianul Denník N.

Ivermectina, aviz favorabil de la Ministerul Sănătății. Reputatul medic, Virgil Musta: Poate fi folosită, dar în studii clinice. Avem nevoie de mai multe informații

Ivermectina pentru uz uman a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii. Specialiștii în sănătate au declarat că se poate utiliza în studii clinice în România, la fel ca în celelalte state europene.  Medicamentul trebuie să primească avizul, insa, și de la Agenția Națională a Medicamentului (ANMDMR).

La Ministerul Sănătății au ajuns două astfel de cereri pentru a include acest medicament în schema de tratament pentru bolnavii de COVID-19. Profesorul Virgil Musta, preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase, a confirmat această informaţie pentru Antena 3. Comisia a dat aviz favorabil însă nu pot introduce în cazul testelor clinice aceste medicamente, până nu sunt avizate de Agenţia naţională Medicamentului.

Medicul Virgil Musta  a declarat că trebuie parcurse câteva etape până la momentul în care Ivermectina va fi inclus în protocolul de tratament pentru infecția cu SARS-COV-2.

„La sfârşitul anului trecut am primit două solicitări de răspuns la o adresă către Ministerul Sănătăţii, făcută de două entităţi diferite care întrebau dacă Ivermentina, medicament folosit în anumite studii clinice în Statele Unite, nu poate fi folosit şi în România. Răspunsul nostru a fost că Ivermectina de uz uman poate fi folosită, dar în studii clinice, nu să intre direct pe protocolul de infecţie SARS-Cov-2, protocolul terapeutic. În momentul în care studiile clinice desfăşurate la ora actuală în Statele Unite şi nu numai, aduc date evidente legate de eficienţa şi beneficiile acestui medicament, să adoptăm şi noi acea atitudine pe care OMS o recomandă”, a declarat Virgil Musta.

Citește și