Prima pagină » Coronavirus » Primul caz documentat de reinfectare cu noul COVID-19! Ce au descoperit cercetătorii

Primul caz documentat de reinfectare cu noul COVID-19! Ce au descoperit cercetătorii

Primul caz documentat de reinfectare cu noul COVID-19! Ce au descoperit cercetătorii
Focar de coronavirus la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași / Sursă FOTO: Shutterstock

Cercetătorii din Hong Kong au raportat primul caz documentat de reinfectare cu SARS-CoV-2, ceea ce arată că imunitatea împotriva virusului nu durează atât de mult pe cât se credea.

Descoperirea revelatoare a fost anunțată luni, 24 august,  de o echipă de cercetători de la Universitatea Hong Kong. Oamenii de știință „au dovedit pentru prima dată reinfectarea umană” cu noul coronavirus, a anunțat Facultatea de Medicină din cadrul universității menționate.

Un rezident în vârstă de 34 de ani, cu o stare de sănătate în general bună, a contractat de două ori SARS-CoV-2 în decursul a doar câteva luni, potrivit rt.com.

Primul caz documentat de reinfectare cu SARS-CoV-2

Prima dată bărbatul a fost diagnosticat cu boala în martie, după ce avusese simptomele specifice infectării timp de 3 zile. Ulterior, la mijlocul lunii aprilie, a fost externat din spital după ce avusese două teste consecutive cu rezultate negative.

„În timpul cel de-al doilea episod asimptomatic de COVID-19, pacientul se întoarcea în Hong Kong, din Spania, via Marea Britanie”, se precizează în cercetarea acceptată de jurnalul medical internațional Clinical Infectious Diseases.

Inițial, se credea că bărbatul fusese asimptomatic în perioada de după externarea din spital, însă faptul s-a dovedit neadevărat, reinfectarea fiind confirmată la 4 luni și jumătate după ce contractase prima dată SARS-CoV-2.

A contractat de două ori COVID-19 la interval de doar câteva luni

„Echipa de cercetători a arătat că secvența de genom a tulpinii de virus de la prima infectare era clar diferită față de cea de la a doua infectare”, explică cercetătorii.

„Descoperirile noastre sugerează că noul COVID-19 supraviețuiește în rândul populației, la nivel global, așa cum este și cazul altor coronavirusuri umane asociate cu răceala comună, chiar dacă pacienții au dobândit imunitate prin infectarea naturală”, mai arată aceștia.

De asemenea, aceștia îi îndeamnă ce pei care s-au vindecat de coronavirus să respecte în continuare mijloacele de protecție și prevenție, dar și să se vaccineze atunci când vaccinul va fi disponibil pe piață.