Prima pagină » Coronavirus » Raed Arafat: Studenții la Medicină vor lucra ca asistenți medical în spitalele suport COVID

Raed Arafat: Studenții la Medicină vor lucra ca asistenți medical în spitalele suport COVID

Raed Arafat: Studenții la Medicină vor lucra ca asistenți medical în spitalele suport COVID
Când scăpăm de mască? Precizările lui Arafat

Raed Arafat a făcut anunțul! Studenții la Medicină vor lucra pe posturi de asistent medical în spitalele suport COVID.

Anunțul a fost făcut de șeful DSU, care a precizat că de luni vor începe repartizările.

„Unul din pașii care au fost luați este recrutarea unui număr de studenți care să lucreze pe posturi de asistenți medicali. Pentru că nu numai de medici e nevoie, e nevoie foarte mult de asistenți medicali, de supraveghere a acestor bolnavi”, a spus Raed Arafat la Digi24.

„Până în acest moment avem 1.400 de studenți care deja s-au înscris pe listă și vom începe săptămâna asta repartiția lor. Vom suplimenta personalul mediu cu studenți de an 4, 5 sau 6 și vor putea ajuta. Poate că astfel va scădea numărul cazurilor”, a explicat Arafat.

Raed Arafat: „Nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că sunt creșteri mari”

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a comentat duminică seară, rezultatele restricțiilor impuse în urmă cu două – trei săptămâni de autorități: „Nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că există creșterea care a existat acum două – trei săptămâni”.

„În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, nici nu putem să spunem că există creșterea care a existat acum două trei săptămâni”, a afirmat Raed Arafat. Măsurile au început să aibă un efect, dar durează 30 de zile ca autoritățile să vadă dacă au avut efectul scontat: „Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”.

Disperarea medicilor de familie: „Suntem din ce în ce mai puțini” / Apel către pacienții lor

Tot mai mulți medici de familie se infectează cu coronavirus, după ce pacienții ascund simptomele de teamă ca nu cumva să ajungă la spital!

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și