Prima pagină » Coronavirus » REACȚIE. Monica Pop, despre vaccinul anti-Covid: „În niciun caz nu trebuie să fie obligatoriu, pentru nicio categorie!”

REACȚIE. Monica Pop, despre vaccinul anti-Covid: „În niciun caz nu trebuie să fie obligatoriu, pentru nicio categorie!”

REACȚIE. Monica Pop, despre vaccinul anti-Covid: „În niciun caz nu trebuie să fie obligatoriu, pentru nicio categorie!”

Șefa Spitalului de Urgență Oftalmologic din București, cunoscutul medic Monica Pop, consideră că în cazul în care pe piață apare un vacccin pentru coronavirus, acesta nu ar trebui să fie obligatoriu, pentru nicio categorie de pacienți.  

„Opțional, în niciun caz obligatoriu! Vaccinul anti-covid, dacă va exista, trebuie să fie categoric opțional, ca și cel antigripal, că tot un fel de gripă e! În niciun caz și pentru nicio categorie de oameni NU OBLIGATORIU!”, a scris Monica Pop marți pe pagina sa de Facebook.

Când ar putea să apară vaccinul anti-Covid?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în urmă cu două săptămâni că speră că, până la sfârşitul anului, vor putea fi produse câteva sute de milioane de vaccinuri împotriva COVID-19, şi chiar două miliarde în 2021.

Pe măsură ce cursa pentru vaccinuri se accelerează, Soumya Swaminathan, director ştiinţific al OMS, a indicat că peste două sute de candidaţi la vaccin sunt studiaţi la nivel mondial şi o duzină de studii clinice sunt în curs de desfăşurare.

„Dacă suntem foarte norocoşi, vor fi unul sau doi candidaţi înainte de sfârşitul acestui an”, a spus ea în cadrul unei conferinţe de presă.

Cine vor fi primii vaccinați

Înaltul responsabil al OMS a identificat trei grupuri de populaţie cărora li se va acorda prioritate la vaccinare: lucrătorii aflaţi în prima linie, cum ar fi medicii şi poliţiştii, persoanele cele mai vulnerabile, precum vârstnicii, persoanele care trăiesc într-un mediu cu risc mare de contaminare, cum ar fi mahalale urbane şi centrele de asistenţă socială sau căminele de bătrâni care au fost foarte afectate, cum este cazul Italiei.

”Plecăm de la ipoteza că am putea avea câteva sute de milioane de doze până la sfârşitul acestui an, în manieră foarte optimistă”, a declarat Swaminathan. ”Sperăm că până în 2021 vom avea două miliarde doze de unu, două sau trei vaccinuri eficiente”, a adăugat oficialul OMS, citat de Agerpres.

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și