Prima pagină » Coronavirus » Regiunea transnistreană începe campania de vaccinare anti-COVID-19 cu vaccinul Sputnik V

Regiunea transnistreană începe campania de vaccinare anti-COVID-19 cu vaccinul Sputnik V

Regiunea transnistreană începe campania de vaccinare anti-COVID-19 cu vaccinul Sputnik V

Regiunea transnistreană va primi un lot de vaccin rusesc Sputnik V.

Anunțul a fost făcut de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul unei conferințe de presă, scrie unimedia.info.

Potrivit acestuia, subiectul vaccinării a fost dezbătut cu șeful adjunct al administrației prezidențiale de la Kremlin, Dmitri Kozak, în cadrul unei vizite la Moscova.

Cele 30.000 de doze de vaccin vor ajunge la medici, profesori și cei din forțele de securitate, pentru început, a anunțat liderul transnistrean.

Vaccinarea va fi voluntară. Conform ultimelor informații, în regiunea transnistreană 2,2 mii de pacienți infectați cu Covid-19 sunt tratați în spitale, iar 51 dintre ei sunt în unitățile ATI, trei fiind conectați la aparate de ventilație artificială.

Rusia a început campania de vaccinare cu Sputnik V. Doar un rus din zece este dispus, în această etapă, să se vaccineze

Rusia a început  campania de vaccinare cu Sputnik V. Potrivit BBC News, mii de oameni s-au înregistrat deja pentru a se vaccina în acest weekend, însă încă nu este clar câte doze poate produce Rusia în această etapă. Cifra cel mai des vehiculată este de două milioane de doze până la sfârșitul anului, extrem de puțin comparativ cu nevoile Rusiei.

Primarul Moscovei Sergei Sobianin, care a anunțat demararea campaniei la începutul acestei săptămâni, a precizat că prioritate au oamenii care lucrează în învățământ și în sistemul medical, dar și lucrătorii sociali.

“Lucraţi într-o instituţie de învăţământ şi aveţi prioritate maximă pentru vaccinul anti-COVID-19, gratuit”, se putea citi într-un sms primit sâmbătă dimineaţa de către un moscovit, profesor la şcoala primară.

Se administrează gratuit și pe baza de voluntariat. Vaccinul nu a trecut însă prin toate etapele obligatorii de testare clinică.

Rușii sunt într-o oarecare măsură circumspecţi și nu îşi explică graba cu care autoritățile au trecut atât de repede la vaccinarea în masă.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și