RISC. Care sunt angajații care sunt predispuși cel mai mult la deces din cauza coronavirusului / Studiu
Un studiu publicat luni în Marea Britanie arată că lucrătorii mai puţin calificaţi, mai ales bărbaţii, prezintă un risc mai mare de deces din cauza noului coronavirus.
Această categorie de angajați este mai vulnerabilă pentru că nu poate munci de acasă
Marea Britanie este a doua ţară din lume cea mai afectată de pandemie – după SUA-, cu aproape 32.000 de decese.
Cum a fost stabilit gradul de risc
Studiul a fost realizat de Oficiul naţional de statistică (ONS) pe baza a 2.494 de decese, ale unor persoane între 20 şi 64 de ani, înregistrate până la 20 aprilie în Anglia şi Ţara Galilor, şi care au indicat o rată de mortalitate de 21,4 decese la 100.000 de bărbaţi, scrie Agerpres.
Bărbaţii care exercitau profesiile cel mai puţin calificate au prezentat rata de mortalitate legată de COVID-19 cea mai ridicată, constată ONS, dând ca exemplu în special personalul de întreţinere şi muncitorii de pe şantiere, scrie Agerpres.
De asemenea, ‘bărbaţii care lucrau ca agenţi de securitate aveau una din cele mai ridicate rate de mortalitate, de 45,7% la 100.000 de indivizi. Şoferii de taxi sau de autobuz, bucătarii şi vânzătorii se numără printre practicanţii celor mai riscante meserii din acest punct de vedere.
Bărbații, raportați cu risc într-un alt studiu
Un alt studiu arată că bărbaţii au un nivel mai ridicat al unei enzime-cheie care favorizează infectarea cu noul coronavirus.
Sângele bărbaţilor are niveluri mai ridicate ale unei enzime-cheie folosite de noul coronavirus pentru a infecta celulele mult mai repede în comparație cu femeile. Enzima 2 de conversie a angiotensinei (ACE2) se găseşte în inimă, rinichi şi în alte organe.
În COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus, se crede că aceasta ar juca un rol în modul în care infecţia progresează în plămâni. Studiul, publicat în European Heart Journal, a descoperit, de asemenea, că medicamentele prescrise pe scară largă numite inhibitori ai ACE sau inhibitori ai receptorilor angiotensinei (ARB) nu au dus la concentraţii mai mari de ACE2 şi, prin urmare, nu ar trebui să crească riscul de COVID-19 pentru persoanele care le iau.
De asemenea, un raport din luna aprilie arăta că una din 9 persoane infectate cu noul coronavirus este cadru medical. Peste 73% din cei care au murit în prima parte a lunii arpilie aveau peste 60 de ani iar 64,4% dintre cei decedați au fost bărbați.