La zece zile de la primirea primilor pacienți, conducerea spitalului ROL-2 din incinta institutului „Ana Aslan” anunță că 12 dintre cei aproximativ 50 de pacienți tratați au fost deja declarați vindecați și externați.
Secția de terapie intensivă a devenit funcțională marți la Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni.
„De astăzi, terapia intensivă este funcțională, ceea ce ne va crea un confort suplimentar, nu atât nouă cât mai ales pacienților, indiferent ce complicații vor avea”, a declarat colonel doctor Costea Florea, medic primar de medicină de urgență și comandantul spitalului ROL-2 din incinta institutului „Ana Aslan”
În 18 aprilie, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale anunțau începerea preluării pacienților diagnosticați cu COVID-19, respectiv internarea a șapte bolnavi.
Potrivit comandatului spitalului, de la startul internărilor, au fost tratați aproximativ 50 de pacienți, cazuri asimptomatice, ușoare și medii, iar 12 au plecat deja vindecați.
Formațiunea medicală funcționează ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) și, prin procedurile stabilite, FMT ROL 2 va prelua pacienți de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina, care vor fi transportați cu autospeciale SMURD pentru transport victime multiple.
Potrivit MApN, spitalul are în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.
Totodată, în incinta Institutului de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan” Otopeni este acreditată și funcționează o tabără cu peste 130 de spații de cazare destinată formelor ușoare și medii pentru pacienții infectați cu COVID-19, iar în clădirea institutului funcționează Unitatea de Primiri Urgențe și se regăsesc spațiile de cazare pentru personalul care încadrează facilitatea medicală.
Până marți, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.616 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 650 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.