Prima pagină » Coronavirus » Rusia anunță că deține deja al doilea vaccin împotriva Covid, cu „eficiență de 100%”!

Rusia anunță că deține deja al doilea vaccin împotriva Covid, cu „eficiență de 100%”!

Rusia anunță că deține deja al doilea vaccin împotriva Covid, cu „eficiență de 100%”!

Autoritățile din Rusia au anunțat că al doilea vaccin dezvoltat de Moscova împotriva COVID-19 are o eficiență de 100%, care s-ar fi dovedit în urma studiilor clinice!

Rusia a început deja testele în masă ale vaccinului „EpiVacCorona”, care este dezvoltat de un mare Institut din Siberia, încă din luna noiembrie 2020.

Sputnik V are o eficiență de doar 92%

Oficialii de la Moscova au declarat că celălalt vaccin aprobat împotriva COVID-19, Sputnik V, are o eficiență de doar 92% în ceea ce privește protejarea oamenilor împotriva noului coronavirus, potrivit Reuters, care citează agenția rusă Tass.

Putin a dat ordinul! Vaccinarea în masă începe în Rusia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a ordonat miercuri, 13 ianuarie, oficialilor să înceapă vaccinarea în masă împotriva COVID-19 de săptămâna viitoare și să deschidă programul de vaccinare pentru toți rușii.

Rusia, a patra țară la nivel mondial care a raportat cele mai multe cazuri COVID-19, a început vaccinările pe scară largă în cursul lunii trecute.

Fondul suveran de avere RDIF a declarat că 1,5 milioane de ruși au fost deja inoculați cu vaccinul Sputnik V.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, anunțase în toamna anului trecut că autoritățile medicale au dezvoltat un alt vaccin anticoronavirus, la două luni după ce primul fusese omologat.

Autoritățile ruse acordaseră aprobarea de reglementare unui al doilea vaccin anticoronavirus după ce au fost făcute studii în stadiu incipient, la două luni după ce o mișcare similară i-a determinat pe oamenii de știință atât din țară, cât și din străinătate, să îi critice pe oamenii de știință ruși, potrivit ctvnews.ca.

Vaccinul pe bază de peptide, care necesită o vaccinare dublă, EpiVacCorona, a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia și testat în rândul a 100 de voluntari în studiile umane în stadiu incipient, controlate cu placebo, care au durat mai mult de două luni. Voluntarii aveau între 18 și 60 de ani.

 

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele