Prima pagină » Actualitate » UPDATE | S-a deschis centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției. Câte persoane au fost imunizate în prima zi (FOTO-VIDEO)

UPDATE | S-a deschis centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției. Câte persoane au fost imunizate în prima zi (FOTO-VIDEO)

Astăzi, în Capitală, s-a inaugurat centrul de vaccinare anti-COVID de tip drive-thru din Piața Constituției, iar primele mașini s-au așezat deja la coadă din primele ore ale zilei, deși se deschidea la ora 08.00.

714 persoane s-au vaccinat astăzi la centrul de vaccinare drive-thru
714 persoane s-au vaccinat astăzi la centrul de vaccinare drive-thru din București, anunță Comitetul de Vaccinare pe pagina de Facebook.
638 de persoane vaccinate la 11 ore de la debut
638 de persoane vaccinate până acum (11 ore) la centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției, arată o informare oficială.
Au fost imunizate 100 de persoane, în primele două ore
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook că – în primele două ore de la deschiderea centrului de vaccinare anti-COVID de tip drive-thru din Piața Constituției – au fost vaccinare 100 de persoane.

În această dimineață a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piața Constituției, primul centru de vaccinare drive-thru din București. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane. Mă bucur că președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitației Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susținând astfel popularizarea acestei soluții extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureștenilor. Îndemn cu această ocazie oamenii să vină să se vaccineze la noul centru de vaccinare: fără programare și direct din mașină, a scris edilul Capitalie, pe Facebook.

Știrea inițială: Potrivit fotoreporterului Gândul, după o oră de la deschidere se aflau la coadă aproximativ 50 de mașini, în care erau câte 2-3 persoane.

Pasagerii nu sunt nevoiți să coboare din mașini, pentru a se vaccina anti-Covid, exclusiv cu serul Pfizer, și nici nu trebuie să își facă o programare în prealabil. Au nevoie doar de actul de identitate, astfel că procedura medicală este mai rapidă și facilă.

Centrele de tip drive- through sunt destinate marilor oraşe, iar amplasarea lor se realizează în zone care să permită accesul facil al persoanelor cu mijloace auto de deplasare. În centrul de vaccinare drive- through, persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”, a precizat Comitetul de Coordonare a Vaccinării.

Centrul din Bucureşti s-a deschis joi, la ora 08.00 şi va funcţiona zilnic până la ora 20.00. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că centrul, care are patru fluxuri, va funcţiona în Piaţa Constituţiei până în 12 septembrie.

Autorităţile au transmis și câteva reguli, pe care trebuie să le cunoască cei care să se vaccineze în acest mod:

  • Agenţii de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post vaccinare;
  • La punctul de triaj medical se aplică procedurile şi instrucţiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, şi validează criteriile medicale pentru vaccinare;
  • Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spaţiului special amenajat după caz;
  • După vaccinare, agenţii de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare;
  • Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic şi asistenţi) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală pe perioada de supraveghere;
  • În perioada de supraveghere, se emite adeverinţa de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză;
  • În funcţie de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare, se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului;
  • După începerea administrării dozei de rapel la persoanele vaccinate iniţial, se mai pot primi suplimentar persoane pentru vaccinarea cu doza I, în limita capacităţii de vaccinare a centrului.

Aproape 84.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) transmite că 83.790 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

Conform datelor transmis de CNCAV, din cele 83.790 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 53.533 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 30.257 pe a doua.

65.789 de persoane au fost imunizate cu ser produs de Pfizer, 8.671 cu cel de la Moderna, iar 9.330 au primit vaccin de la AstraZeneca.

Adrian Marinescu, la GÂNDUL LIVE: Vaccinul își arată efectul și la nivel individual / În momentul în care apare o tulpină nouă, ea apare peste tot

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”, a vorbit, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, despre situația îngrijorătoare din India, dar și despre cei care încă cred că virusul a fost creat în laborator.

„Este probabil ca persoanele vaccinate să facă o formă ușoară. Există și posibilitatea să faci o formă mai severă, însă această este mică”, a declarat medicul.

Adrian Marinescu a vorbit despre situația alarmantă din India: „Acolo sunt niște particularități foarte clare. Știm că este o densitate enormă, că regulile de igienă sunt absolut precare, că nu au un sistem medical care să facă față puhoiului de infectări. E clar că acolo orice variantă virală poate să facă ravagii. Nu spun că trebuie să intrăm în panică sau că acea variantă se va răspândi, dar trebuie să rămânem în stand by. În momentul în care apare o tulpină nouă, ea ajunge peste tot. Vom vedea cât de ușor se transmite și daca este o variantă mai agresivă”.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele