Prima pagină » Coronavirus » VIDEO | Şcolile fără cazuri COVID-19 ar putea funcţiona cu prezenţă fizică indiferent de rata de incidență. Valeriu Gheorghiță: Este una dintre variantele avute în vedere

VIDEO | Şcolile fără cazuri COVID-19 ar putea funcţiona cu prezenţă fizică indiferent de rata de incidență. Valeriu Gheorghiță: Este una dintre variantele avute în vedere

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a prezentat un nou scenariu în ceea ce privește funcționarea școlilor. Astfel, după depăşirea pragului de 6 infectări la mia de locuitori, să treacă în sistem online doar clasele sau unităţile de învăţământ în care se înregistrează cazuri, iar restul să funcţioneze cu prezenţă fizică.

„Sunt discuţii care se au în vedere, sunt mai multe variante de lucru. Una dintre ele este dacă ignorăm, în sensul bun al cuvântului, în sensul decuplării de rata de incidenţă, încât modalitatea prin care copiii să meargă la şcoală să fie altfel reglementată. Indiferent de rata de incidenţă, copiii să meargă la şcoală cu prezenţă fizică şi să existe o monitorizare foarte riguroasă din punct de vedere al respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului şi de identificare a cazurilor pozitive. În sensul în care să se închidă evident acele clase sau acele şcoli unde sunt identificate cazuri.

Dacă într-o comunitate, într-o localitate nu există niciun caz diagnosticat într-o unitate de învăţământ, chiar dacă rata de incidenţă este peste şase la mie, atunci şcoala, teoretic, poate să continue pentru că acolo nu sunt cazuri.

Ne aflăm într-o altă perioadă a pandemiei. Avem la dispoziție capacitatea de testare, vaccinul. Aceste avantaje trebuie să le folosim în beneficiul copiilor noștri. Trebuie să punem pe primul plan siguranța copiilor, a comunițății, riscul de infectare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Cîmpeanu: Puţin peste 215.000 de elevi sunt vaccinaţi. Cei mai mulți din categoria 16-19 ani

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a menționat că în prezent circa 215.000 de elevi sunt vaccinaţi împotriva Covid-19, cei mai mulți elevii fiind din categoria de vârstă 16-19 ani. Numărul elevilor vaccinai este destul de mic, iar în cazul unei îmbolnăviri s-ar putea lua în calcul și varianta de învăţământ în sistem hibrid, însă recunoaște că nu prea s-a apelat la o astfel de măsură.

„Avem astăzi puţin peste 215.000 elevi vaccinaţi. Cea mai mare parte sunt elevi din categoria de vârstă 16-19 ani care au depăşit 20% ca procent al celor vaccinaţi. În categoria de vârstă 12-15 ani suntem la un procent de puţin peste 5%, deci 6%, deci sunt foarte puţini acei elevi care sunt vaccinaţi şi în cazul unei îmbolnăviri ar putea şi ar dori să vină la şcoală cu prezenţă fizică, am deschis această posibilitate, dar nu sunt foarte multe situaţiile în care s-a apelat la această posibilitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi 24.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele