Conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) recomandă profesorilor să apeleze la toate mijloacele de comunicare electronică existente pentru a continua activitatea didactică de la distanță. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB, a explicat, în emisiunea Gândul Live, care sunt variantele de lucru, în contextul suspendării cursurilor în învățământul preuniversitar.
„Sfatul pe care îl putem da noi pe cale instituțională, către profesori, nu către părinți, e acela de a asigura toate mijlcoacele tehnologice la îndemână – suporturi de curs, există canale Youtube, exista Google Classroom, sunt modalități prin care profesorii pot intra în contact cu elevii. Și se pare că Televiziunea Română și-a manifestat și disponibiliatea pentru a pune la dispoziția elevilor programe educaționale”, a declarat Marina Manea, inspector general adjunct ISMB.
Oficialul ISMB a precizat că se are în vedere în principal segmentul de vârstă al eleilor care urmează să participe la examenele naționale – Evalarea Națională și Bacalaureatul.
În cazul în care familia elevului nu are acasă un laptop sau conexiune la interbet, varianta pe care profesorii o mai pot pune la dispoziție e aceea de cursuri-suport, a adăugat oficialul.
„Interesul autorităților în această perioadă este să găsească soluții pentru toate categoriile de elevi. Încercăm să găsim cele mai bune variante”, a conchis Marina Manea.
Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat, luni seara, că măsura închiderii unităţilor de învăţământ, între 11 si 22 martie, vizează învăţământul preşcolar, gimnazial, liceal şi postliceal, fiind valabilă atât în mediul privat, cât şi în cel de stat.
„Comitetul a luat această decizie de suspendare a cursurilor pentru a lăsa posibilitatea părinţilor de a găsi soluţii de a ţine copiii acasă. Nu puteam lua decizia de azi pe mâine. Recuperarea cursurilor va fi hotărâtă după ce vom vedea evoluţia situaţiei în care ne aflăm”, a spus Monica Anisie.