Serghei Mizil a rămas fără cuvinte în momentul în care s-a prezentat la un spital suport-COVID, unde să fie confirmat că este purtător al virusului, și a văzut mai mulți doctori care fumau, fără niciun fel de problemă, într-o încăpere din interiorul unității medicale.
Imediat după ce a prezentat simptome specifice COVID-19, Serghei Mizil s-a dus la un spital din Capitală, pentru a primi tratamentul adecvat. Ce a întâlnit, însă, în respectiva unitate medicală l-a lăsat, pur și simplu, perplex.
“Când am făcut, am zis să nu stau ca găina în casă, am și eu niște relații și am zis: hai, mă, să mă duc la un spital de COVID. Nu-i dăm numele, e spital mare numai de COVID în București. Ajung la poartă, portarii fără mască! «Ce faci aici, nea Serghei, aici nu intri decât dacă ai COVID. » «N-am COVID, mă, dar mă așteaptă cineva să-mi facă analizele… Adică am COVID, dar nu sunt confirmat, să văd acum»… Mă uitam la ei: mă, dacă e spital de COVID, cum să vorbești cu oamenii, tu fără mască?
Știam, la televizor, urlau că e full totul… Era un container făcut lângă spital. Am stat o jumătate de oră, singuri, zic: mă, ne-or fi băgat ăștia la protocol. Așteptam să vină bolnavii de COVID. O căldură de muream, eram în maiouri. Mergem la plămâni, nici dracul nu era. Doctorii, în halat, își dădeau măștile jos, fumau.
Mă, eu mă așteptam să vină marțienii ăia în alb. Eram siguri, n-a fost nici dracu. Mi-a zis că am COVID și vorbea cu mine… «dom’le, fumezi?», «da, dom’le, fumez»… au început să fumeze, erau 5-6 medici într-o cameră, acolo, doctorii râdeau, fără măști. Fii atent teorie: cică dacă fumezi, iei mai greu COVID. Și m-am dus acasă… bă, ce arată ăștia la televizor, câtă panică fac ăștia. Eu nu vorbesc de ATI, acolo o fi aglomerat, dar spitalul trebuia să fie plin cu sute de oameni care să vină să vadă, să le facă, să le ia sânge… Nimeni nu era”, a declarat Serghei Mizil.
În continuare, Serghei Mizil a subliniat că s-a exagerat prea mult cu privire la gravitatea virusului, precizând că doar oamenii cu comorbidități au de suferit din cauza lui, în timp ce persoanele fără probleme majore de sănătate contractează o formă ușoară, cum a fost și cazul lui.
“Până la urmă, toți care au murit sau care au forme foarte grave, toți au avut probleme, chiar dacă erau tineri. Aveau probleme, ori cu plămânii, ori cu diabetul, ori grași. Unul care are astm și jumătate din plămâni terminați, și de la o răceală moare”, a mai spus Serghei Mizil.