Prima pagină » Coronavirus » Sibiu, județul cu cea mai mare rată de infectare Covid-19. Aparat de testare PCR, nefolosit dintr-un motiv incredibil!

Sibiu, județul cu cea mai mare rată de infectare Covid-19. Aparat de testare PCR, nefolosit dintr-un motiv incredibil!

Sibiu, județul cu cea mai mare rată de infectare Covid-19. Aparat de testare PCR, nefolosit dintr-un motiv incredibil!

Un aparat de testare PCR stă nefolosit în județul Sibiu dintr-un motiv incredibil. Nu există semnat un protocol între conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență şi cea a Universităţii „Lucian Blaga” (ULB)!

Dar lucrurile nu vor fi pregătite pentru testare nici după semnarea protocolului. De ce? Lipsesc reactivii de testare!

Aparat de testare PCR, lăsat în praf în parcarea Facultăţii de Medicină

Din acest motiv, aparatul de testare PCR stă nefolosit în parcarea Facultăţii de Medicină, tot așteptând două iscălituri pe protocolul dintre spital și universitate.

„Astăzi sau în zilele următoare o să încheiem protocolul de colaborare, pentru că Universitatea ne pune la dispoziţie dotarea, adică aparatul, iar noi trebuie să venim cu costurile, care înseamnă reactivii plus resursa umană. Ei ne-au pus la dispoziţie biologi”, a precizat directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Liliana Coldea.

Potrivit medicului, acest container, care conţine laboratorul şi aparatul de testare, se află la câţiva metri de spitalul sibian. Sibienii care vin cu sutele, zilnic, să se testeze de COVID-19 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, văd printr-un gard containerul închis în care se află încă nefolosit aparatul PCR. Întrebată de când se vor putea face teste COVID-19 cu ajutorul acestui nou aparat de testare, Liliana Coldea a afirmat: „După ce avem protocolul. Probabil că într-o săptămână”.

Dacă ar fi folosit şi acest aparat de testare PCR, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu ar avea în total patru astfel de aparate. Conducerea spitalului spune că acest aparat de testare cumpărat de universitatea sibiană ar putea face 100 de teste zilnic. „Extractorul pe care îl au ei la Universitate nu este cu capacitate mare, nu o să crească cu foarte mult. Probabil în jur de o sută de teste”, a mai spus Liliana Coldea.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele