Prima pagină » Coronavirus » Simptomele coronavirusului care se pot observa pe fața unei persoane infectate

Simptomele coronavirusului care se pot observa pe fața unei persoane infectate

Simptomele coronavirusului care se pot observa pe fața unei persoane infectate

Oamenii de știință au realizat o listă cu simptome ale coronavirusului care ar putea apărea chiar și în timpul perioadei de incubației a virusului în organism. Acestea se manifestă la nivelul buzelor, gurii și al ochilor.

Printre simptomele care ar putea indica infectarea cu SARS-CoV-2 se numără și unele care pot fi înșelătoare iar la prima vedere nu ar părea unele specifice acestei boli.

Simptome la nivelul buzelor

Unii pacienții COVID-19 au raportat că au avut buzele crăpate și uscate în timpul infecției cu noul coronavirus. O parte din aceștia au precizat că au avut, de asemenea, buzele palide.

Simptome la nivelul gurii

O parte din pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au avut leziuni dureroase în interiorul gurii. Oamenii de știință numesc acest tip de leziune enantem. Simptomul se manifestă sub forma unei erupții puternice care apare pe mucoasa cavității bucale.

Se pare că enantemul apare cu două zile înainte de apariția celorlalte simptome, potrivit cercetătorilor de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid.

Simptome la nivelul membrelor și al gurii

Oamenii de știință au mai descoperit că o treime din pacienții COVID-19, care au prezentat erupții cutanate pe brațe și picioare, au suferit și de crăpături la colțul gurii. Acest simptom apare de obicei spre sfârșitul bolii, la aproximativ 2 săptămâni de la apariția primelor simptome.

Noi cercetări dezvăluie care sunt simptomele coronavirusului care ar putea apărea prima dată după ce o persoană contractează boala. Un studiu realizat de Universitatea din sudul Californiei și publicat în Frontiers in Public Health spune că febra este cel mai probabil primul simptom, urmat de o tuse și apoi dureri musculare.

Următoarele simptome cel mai probabil să apară sunt greața și / sau vărsăturile și diareea, potrivit The Telegraph.

„Traiectul GI superior (adică greață / vărsături) pare să fie afectat înainte de tractul inferior GI (adică diaree) în COVID-19, care este opus MERS și SARS”, au scris oamenii de știință.

Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS). Dar sincronizarea și simptomele tractului gastro-intestinal superior și inferior diferențiază COVID-19.

Citește și „Simptome rare ale coronavirusului, întâlnite la pacienții din Iași”.