Situațiile în care se poate continua cu școala online. Ministrul Educației a făcut anunțul
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus că sunt 190.000 de copii care n-au învățat încă să scrie și se dorește o „revenire la normalitate”, la redeschiderea școlilor și predarea la clasă.
Decizia privind redeschiderea școlilor nu ține însă de Ministerul Educației, ci de specialiștii epidemiologi. Cîmpeanu a vorbit limpede despre condițiile în care se poate continua cu predarea online.
Ministrul Educației a explicat situațiile în care se poate continua cu educația online.
– Elevii au contraindicații medicale pentru prezență fizică, au vulnerabilități. Ei vor face în continuare online.
– Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități medicale, certificate ca atare. Pentru aceștia, învățământul va fi în continuare online.
– Elevii prezintă simptome. Recomandarea „apăsată” a Ministerului Sănătății, dar și a Ministerului Educației este să rămână acasă.
– Profesorii prezintă vulnerabilități sau simptome. Profesorul stă acasă și se va face predare-învățare online.
„Dacă o clasă care ar trebui să funcționeze cu prezență fizică are profesorul care nu poate desfășura orele cu prezență fizică și dacă nu există o soluție de înlocuire a acelui cadru didactic, atunci toată clasa va rămâne acasă să facă orele online”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Digi24, citat de b1.ro.
„Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate să fie gestionat. Dacă cei cu compentenţă în domeniul medical ne vor spune pe data de 2 februarie că acest risc, din perspectivă sanitară, poate fi gestionat, atunci şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică”, a spus Cîmpeanu, legat de reînceperea școlii.
Sorin Cîmpeanu: 15% din școli au autorizație la incendiu, iar 50% nu au nevoie
Ministrul Educației a spus că 15% din școli nu au autorizație la incendiu, deși este obligatoriu, iar 50% nu au nevoie de această autorizație.
15% din clădirile în care funcționează școli au autorizație de securitate la incendiu, 20% sunt în curs de obținere, iar 50% nu au nevoie, explică ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.