Prima pagină » Coronavirus » STARE DE URGENȚĂ. Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani

STARE DE URGENȚĂ. Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani

STARE DE URGENȚĂ. Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani

După o serie de nereguli descoperite, conducerea Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani a fost preluată de o echipă de medici militari.

O echipă din Ministerul Apărării Naționale condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, a preluat, luni, managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit MApN, din echipă mai fac parte și personal civil contractual Bianca Andoni – director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe – ofițer de logistică și locotenent-colonelul Adrian Ceaușu – ofițer de stat major.

Anunțul MApN vine după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat în cursul dimineții de duminică, că directorul Spitalului Județean din Focșani, Constantin Mândrila, care a fost depistat cu COVID-19, a fugit din spital cu toată documentația. Ministrul Sănătății a menționat și că a discutat cu ministrul Apărării și că este posibil să aducă la Focșani o conducere militară.

Luni, ministrul Sănătății a anunțat că întregul management al Spitalului Judeţean Focşani să fie asigurat de cadre militare, atât timp cât este instituită starea de urgenţă. Decizia a fost luată împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Fostul managerul Spitalului Județean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, Constantin Mîndrilă, izolat într-un hotel după ce a aflat că are COVID-19, a fost luat cu o izoletă și transportat la spital.

În Focșani, 35 de cadre medicale de la Spitalul Militar s-au infectat cu coronavirus. De asemenea, în județ au fost testați pozitiv mai mulți pompieri, polițiști, jandarmi sau medici de la Spitalul de Urgență.

Autor