STARE DE URGENȚĂ. Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani
După o serie de nereguli descoperite, conducerea Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani a fost preluată de o echipă de medici militari.
O echipă din Ministerul Apărării Naționale condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, a preluat, luni, managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.
Potrivit MApN, din echipă mai fac parte și personal civil contractual Bianca Andoni – director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe – ofițer de logistică și locotenent-colonelul Adrian Ceaușu – ofițer de stat major.
Anunțul MApN vine după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat în cursul dimineții de duminică, că directorul Spitalului Județean din Focșani, Constantin Mândrila, care a fost depistat cu COVID-19, a fugit din spital cu toată documentația. Ministrul Sănătății a menționat și că a discutat cu ministrul Apărării și că este posibil să aducă la Focșani o conducere militară.
Luni, ministrul Sănătății a anunțat că întregul management al Spitalului Judeţean Focşani să fie asigurat de cadre militare, atât timp cât este instituită starea de urgenţă. Decizia a fost luată împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.
Fostul managerul Spitalului Județean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, Constantin Mîndrilă, izolat într-un hotel după ce a aflat că are COVID-19, a fost luat cu o izoletă și transportat la spital.
În Focșani, 35 de cadre medicale de la Spitalul Militar s-au infectat cu coronavirus. De asemenea, în județ au fost testați pozitiv mai mulți pompieri, polițiști, jandarmi sau medici de la Spitalul de Urgență.