Prima pagină » Coronavirus » Studenții la Medicină, voluntari în lupta anti-Covid. „Două lucruri mi-au rămas în minte”

Studenții la Medicină, voluntari în lupta anti-Covid. „Două lucruri mi-au rămas în minte”

Studenții la Medicină, voluntari în lupta anti-Covid. „Două lucruri mi-au rămas în minte

Criza Covid nu afectează doar persoanele infectate, ci și pe angajații spitalelor. Obosiți, medicilor le sar în ajutor studenții la Medicină. Astfel,  53 de studenţi de la Facultatea de Medicină şi Facultatea de Asistenţă Medicală din Galaţi au intrat în lupta Covid.

Voluntari în spitalele COVID şi suport, studenții sunt dispuși să ajute pentru a da o mână de ajutor cadrelor medicale.

Unul dintre volutari, Răzvan Iacob spune că recunoaște teama pe chipurile oamenilor, îngroziți de ce ar putea să li se întâmple:

„Două lucruri mi-au rămas în minte. Unul fiind teama pacienților pozitivi, au frică, le e teamă. Și al doilea lucru oboseala care se citește în rândul personalului medical, se citește pe chipurile lor”.

Un alt voluntar spune că a știut din prima clipă că trebuie să dea o mâna de ajutor.

Theodora Cătănoiu, student voluntar:

„Când am plecat pe acest drum, scopul meu a fost de a ajută şi mai repede decât m-am aşteptat mi-a fost oferit această posibilitate. Nu am stat deloc pe gânduri”.

Lucian Onişor, preşedintele Societății Studenţilor Medicinişti Galaţi: „Iniţiativa a pornit din bunăvoinţa proprie, dorinţa lor de a se autodepăşi, de a câştiga experienţa necesară pentru viitoare lor carieră medicală”.

Șeful DSU, Raed Arafat, a ţinut să le mulţumească în mod special.

Raed Arafat, şeful DSU: „Mulţumesc mult, vă urez succes şi felicitări pentru faptul că aţi acceptat să vă implicaţi”.

Cei 53 de studenţi medicinişti voluntari au fost repartizaţi la spitalele din Galaţi şi Brăila. Ei lucrează pe secţiile de primiri urgenţe, la terapie intensivă şi pe secţiile COVID. Perioada de voluntariat va dura 3 luni.

Citește și